Ezek Bill Gates legdrágább vagyontárgyai – és még csak nem is a szigetét irigyeljük tőle a legjobban

Siker2019. szept. 15.Növekedés.hu

A milliárdos techmogul nemcsak egy autókülönlegességet, de még Leonardo da Vinci tudományos kéziratainak gyűjteményét is birtokolja. Összegyűjtötték az 5 legdrágább vagyontárgyát, amelyek dollármilliókat érnek.

Bill Gates 103,5 milliárd dolláros nettó vagyonával a világ egyik leggazdagabb embere. A Microsoft alapítója körülbelül 1,38 millió dollárt keres óránként. Az átlagember sokszor elképzelni sem tudja, hogyan lehet ekkora vagyont ellenőrzés alatt tartani, a tech-zseninek azonban ez nem okoz gondot. Íme az 5 legdrágább vagyontárgya.

Porsche 959 Coupe

Gates ritkaságnak számító Porsche 959-es kupéjából csupán 230-at gyártottak. Sokáig nem is lehetett forgalomba hozni az autót, mert az amerikai környezetvédelmi és törésbiztonsági normáknak nem felelt meg. Bill Clinton közbenjárása kellett ahhoz, hogy Gates használhassa végül az autóját, amelynek mostani ára 225 000 dollár.

Grand Bogue Caye

A Microsoft alapítója, sok más gazdag üzletemberhez hasonlóan, szintén egy sziget büszke tulajdonosa. Hatalmas vagyonából Belize legnagyobb szigetére is jutott, amelyet 25 millió dollárért vett meg. A Grand Bogue Caye a gyönyörű fehér homokos partjával és kristálytiszta vizével bizonyára fantasztikus kikapcsolódást nyújt az egész Gates család számára.

Leicester-kódex

A Leicester-kódex Leonardo da Vinci tudományos kéziratainak gyűjteménye, amelyet 1994-ben vásárolt meg 30,8 millió dollárért a New York-i Christie's árverésén. Azóta többször is kölcsönadta kiállításokra. A 30-szor 22 centiméteres oldalakra Leonardo olaszul, jellegzetes, jobbról balra haladó tükörírással jegyzetelte gondolatait például a geológiáról, mechanikáról és csillagászatról, számos rajzzal illusztrálva.

Winslow Homer: Lost on the Grand Banks

Gates 30 millió dollárért vásárolta meg Winslow Homer: Lost on the Grand Banks című, 1885-ben készült tengeri tájképét. Az a hír járja, hogy ekkora összeget még soha nem fizettek Winslow Homer egyetlen művéért sem.

Hatalmas könyvtár az otthonában

A lista első helyére a házi könyvtára került, amely tele van ritkaságokkal, így nem meglepő, hogy az összes könyv becsült értéke 60 millió dollár körül mozog. A könyvtárban többek között olyan művészet- és tudománytörténeti ritkaságok találhatóak, mint a 16. századi Leicester-kódex, a plafonon pedig egy idézet olvasható A nagy Gatsby című regényből.

(via The Richest)