Hogyan lett Meredith Koop Michelle Obama stylistja?

Siker2021. feb. 14.B.F.

Meredith Koop több mint egy évtizede dolgozik együtt az egykori first lady-vel, Michelle Obamával. Amellett, hogy Michelle-ből igazi divatikont alkotott, kevésbé ismert tervezők karrierjét is segíti. A 39 éves Koop korábban nem is álmodozott ilyen karrierről. Habár nem a hagyományos utat követte, de keményen megdolgozott jelenlegi pozíciójáért.

Meredith Koop a Vanderbilt Egyetemen végzett. Nem volt protekciója vagy előnyös származása, még divattanfolyamra sem járt. Eredetileg profi táncos, pop és hip-hop előadók háttártáncosa szeretett volna lenni, de ehhez nem volt elég tehetséges.

Az egyetem után, miközben nővérével Chicagóban élt, Koop felfigyelt egy elit női butik állásajánlatára. Ugyan behívták állásinterjúra, végül nem ajánlottak neki munkát. De ő nem adta fel: tudta, hogy mindenáron itt szeretne dolgozni. Elmondása szerint még könyörgött is – aztán eljött az ő ideje, és bizonyítania kellett.

A tulajdonosáról, Ikram Goldman stylistról elnevezett Ikram-ban értékesítési asszisztenseként dolgozott. Koop először 2007-ben dolgozott együtt Michelle Obamával, de akkor még főnöke, Goldman adott tanácsot ruhaügyekben Obamának, miközben az akkor még szenátor Barack Obama az elnöki posztért kampányolt.

Koop szerint óriási szerencséje volt. Ugyanis amikor Michelle Obama 2009-ben first lady lett, Goldman – akinek Chicagóban kellett maradnia a boltja miatt – őt küldte Washington DC-be, hogy segítsen a first lady-nek. 2010-ben már maga Koop öltöztette Michelle Obamát.

Az egykori first lady még mindig Koop ügyfele. Michelle elmondása szerint együtt készülnek mindenféle eseményre – legyen szó laza délutánokról, kertészkedésről a középiskolásokkal vagy hivatalos estélyekről.

Azt is megosztotta, hogy az évek során egy szorosabb kapcsolat alakult ki közöttük, a stylist a lányai barátja és mentora lett. Hozzátette, Koop a kényelem és az otthon érzését nyújtotta mindannyiuknak, függetlenül attól, hogy a világon épp hol tartózkodtak.

Koop fiatalabb korában szenvedélybetegséggel és egyéb problémákkal küzdött, de mára megtanulta, hogy a testi és lelki egészségét mindig előtérbe kell helyeznie, ez elengedhetetlen, hogy szakmailag is sikeres lehessen.

Manapság Koop több projekten is dolgozik. Eddig sok időt töltött azzal, hogy a divat és a ruhák segítségével mesélt el történeteket, az elkövetkezendő időkben különféle írott és vizuális médiumokon keresztül szeretne mesélni. Most egy könyvön és egy streaming sorozaton dolgozik éppen.

(via CNBC)