2020 legbefolyásosabb divattervezői

Siker2020. dec. 13.Növekedés.hu

A divat- és formatervezési ipar évek óta az egyik legjövedelmezőbb szerte a világon. A CEOWORLD Magazine olyan tervezőket mutat be, akik azon kívül, hogy sikeres üzletemberek és üzletasszonyok, az iparágon belül a legtöbb vagyonnal rendelkeznek.

Miuccia Prada

A 71 éves Miuccia Prada vagyonát 11,1 milliárd dollárra becsülik, bár van, aki kételkedik abban, hogy tényleg ekkora vagyonnal rendelkezik. Ami biztos, hogy a Prada vezető tervezője és a Miu Miu alapítója évek óta szerepel a leggazdagabbak listáján. Az olasz divattervező hölgy Mario Prada divattervező unokája, testvérei között állítólag ő a legtehetségesebb az üzleti képességek terén. Férje a Prada vezérigazgatója, Patrizio Bertelli. A hölgy igazi műkedvelő és gyűjtő, és egy kortárs művészeti galéria tulajdonosa is.

Giorgio Armani

A 86 esztendős Giorgio Armani nettó vagyona 9,6 milliárd dollárra tehető. Munkájára jellemző a haute couture vonal, azaz a magas színvonalú, nemes kivitelű ruhakészítés, de az Armani a kiegészítők piacán is megjelent már. Mostanság együttműködik az Emaar Properties céggel, ami az ingatlanszektorban tevékenykedik, luxusszállodák és üdülőhelyek köthetőek a nevéhez több nagyvárosban is.

Ralph Lauren

A 81 éves Ralph Lauren nettó vagyona 8,2 milliárd dollár. Nem csak sikeres üzletember, de filantróp is. Amikor fiatal volt, a divatiparért otthagyta üzleti tanulmányait, és nem szerezte meg végül a diplomáját. Még mindig ő a Ralph Lauren Corporation vállalat ügyvezető elnöke és kreatív vezetője.

Domenico Dolce és Stefano Gabbana

A 62 esztendős Domenico Dolce és az 58 éves Stefano Gabbana nettó vagyonát 1,7 milliárd dollárra becsülik. Az 1985-ben alapított híres divatház, a Dolce & Gabbana tulajdonosai. Olyan hírességeket öltöztettek, mint például Madonna.

Valentino Garavani

A 88 éves Valentino Gravani 1,5 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A „Valentino” márka tulajdonosa helyi tervezőként indította karrierjét, de végül világszinten híres lett. A vállalat ugyanakkor az idők során többször is tulajdonost cserélt: 2012-ben Katar 700 millió euróért megszerezte a Valentinót a Mayhoola for Investments SPC nevű befektetési eszköz révén

Tory Burch

A listán a hatodik helyet nettó 900 millió dolláros vagyonnal egy hölgy, az amerikai Tory Burch szerezte meg, aki a többiekhez viszonyítva sokkal fiatalabb, 54 éves. A Torry Burch L.L.C. kreatív vezetője, és a világ száz legbefolyásosabb nője közé tartozik. Tavaly egy komoly együttműködést kötött a Shiseido kozmetikai céggel. A márkának 250 üzlete van nemzetközi szinten.

Calvin Klein

A 78 éves Calvin Klein a lista utolsó helyezettje, nettó vagyona 700 millió dollár. Calvin Richard Klein 1968-ban, 26 évesen alapította a Calvin Klein Inc.-t. Kétszer házasodott és kétszer el is vált, első házasságából egy lánya született, Marci. 2002-ben a céget eladták a Phillips Van Heusen Corp-nak (P.V.H.), de Calvin Klein a kollekciók kreatív vezetője maradt.