Két dolog, amit a teniszező Serena Williams minden nap megtesz a hatékonyság érdekében

Siker2021. ápr. 4.B.F.

A 38 éves négyszeres olimpiai bajnok, korábbi világelső amerikai hivatásos teniszezőnő két dologhoz ragaszkodik a mindennapokban: igyekszik időt szorítani a kikapcsolódásra és minimum négy liter vizet elfogyaszt. Ezek segítenek neki, hogy másnap újult erővel kezdje a napot, tele energiával, és menjen edzésre, vagy intézze a munkahelyi teendőit.

Serena Williams 14 éves korában lett hivatásos teniszező, és több mint két évtizedig folyamatosan edzett és szigorú étrendet követett, hogy végül megszerezzen 23 Grand Slam címet.

De a megerőltető edzésprogram és a vegán étrend mellett a 38 éves Williams azt mondja, hogy két dologhoz ragaszkodik a mindennapokban - akár teniszmeccsre készül, akár nem -, hogy segítse a hatékonyságának megőrzését. Williams egyébként a sport mellett az anyaság és több üzleti vállalkozás közt lavírozik.

Elmondása szerint minden nap törekszik arra, hogy teljesen kikapcsoljon. Mivel nagyon sokat dolgozik a tenisz-edzések és a többi vállalkozása – a Serena Ventures és a Serena Clothing – miatt, ezért szüksége van rá, hogy egyszerűen kikapcsoljon, és ne gondoljon úgymond semmire – mondja Williams a CNBC Make It-nek.

Szoros menetrendje miatt kevés idő áll rendelkezésére, amit kikapcsolódással tölthet. Néha meditál, néha olyan tévéműsorokat néz, amelyek abszolút komolytalanok, és csak a kikapcsolódást segítik.

Williams szerint hároméves kislánya, Alexis Olympia Ohanian Jr. is segít neki lazítani. Amikor vele van, csak rá fókuszál, nem gondol a kötelezettségekre.

Az, hogy szó szerint teljesen kikapcsol, teszi lehetővé Williams számára, hogy másnap újult erővel kezdje a napot, tele energiával, és menjen edzésre, vagy intézzen munkahelyi telefonokat.

Mindezek mellett Williams kiemelt figyelmet fordít arra, hogy legalább napi négy liter vizet igyon, edzésen kívül is. A dehidratáltság miatt ugyanis felléphet fáradtság, vagy lassúnak érezhetjük magunkat.

Bár az, hogy valakinek mennyi vízre van szüksége, változó, különösen az olyan aktív emberek esetében, mint Williams, de a szakemberek napi négy-hat pohár víz elfogyasztását javasolják a legtöbb egészséges ember számára.

A sportoló testvére, Venus Williams szintén sikeres teniszező. Ő a napi nyolc óra alvásra, a kevésbé minőségi ételek kiiktatására eszküszik, ha a hatékonyság fenntartásáról és növeléséről van szó.