Miért a LinkedIn vezérigazgatója a világ egyik legnépszerűbb cégvezére?

Siker2019. nov. 7.Növekedés.hu

Dolgozott már az egyik legnépszerűbb filmstúdiónak, volt, hogy több millió dolláros prémiumát szétosztotta az alkalmazottai között, idén pedig az egyik legjobb vezetőnek választották. Íme 5 érdekesség a 49 éves üzletemberről, Jeff Weinerről.

Legutóbb akkor volt hangos a sajtó a nevétől, amikor megtörtént az egyik legnagyobb volumenű tranzakció a tech-világban: a Microsoft pár éve felvásárolta a LinkedInt. Összesen 26,2 milliárd dollárt fizettek az oldalért, ez átszámítva nagyjából 7774 milliárd forintnak felel meg. A hatalmas üzlet csak egyike Jeff Weiner sikereinek, következzen 5 kevésbé ismert tény a világ legnagyobb üzleti hálózatának megálmodójáról.

1. Az egyik legnépszerűbb vezérigazgató

A Glassdoor állásvadász oldal évente elkészíti néhány vezető ország cégeinek első emberét osztályozó listáját a munkavállalók anonim véleménye alapján. Weiner idén 97 százalékos eredményt ért el, azaz 100-ból 97 alkalmazott vallotta, hogy jó vezető. A legnépszerűbbeket rangsoroló listán a nyolcadik helyet szerezte meg, maga mögé utasítva a Paypal, a Google és a Facebook vezérigazgatóját is.

2. Szigorú napi rutin szerint él

A vezérigazgatók közül sokan esnek bele abba a hibába, hogy egész nap a számítógép előtt töltik idejüket, főként az e-mailekre válaszolgatva. Weiner szigorú napi rutinhoz tartja magát, hogy a munka és a magánélet egyensúlyát fenn tudja tartani. Egy átlagos munkanapja hajnali 5:00 és 5:30 között kezdődik, ezután szigorúan egy órát tölt a levelei megválaszolásával, majd elolvassa a híreket, reggelizik, tölt egy kis időt a gyerekekkel, elmegy edzeni és végül be az irodába.

3. A szülei nagy hatással voltak a munkamoráljára

Nem túl gyakori, hogy egy vezérigazgató úgy dönt, a 14 millió dolláros (közel 4 milliárd forintos) éves részvénybónuszát szétosztja alkalmazottai között. A LinkedIn vezére ezzel a vállalati morált akarta javítani, amely minden bizonnyal sikerült is. A nagylelkűségét többek között a szülei nevelésének köszönheti: a CNBC-nek egyszer úgy nyilatkozott, hogy szüleivel mindig arról beszéltek, hogy bízzon az ösztöneiben, és ha valami helyesnek tűnik, vágjon bele, ne gondolja túl a dolgokat.

4. Van egy kedvenc állásinterjú kérdése

Egy interjúban kifejtette véleményét arról, melyik az a kérdés egy állásinterjú során, amely a legjobban segít abban, hogy a jelentkező személyiségét felmérjük. A kérdés a következő: „Mi az abszolút álommunkája?” A válasz segítségével hamarabb el tudjuk dönteni, hogy az álláskereső beleillik-e az adott munkakörbe, továbbá, elmondása szerint, ha valaki tudja, mi lenne számára az álommunka, sokkal könnyebben fog megnyílni az interjú során.

5. Dolgozott a Warner Bros.-nak is

1994-ben kezdett elemzőként dolgozni a híres filmstúdiónak, 1998-ban pedig már a Warner Bros. Online alelnökeként tevékenykedett és a cég üzleti terveiért felelt. Egyszer úgy nyilatkozott, hogy bár akkoriban csak egy kis senki volt, a cégnek tetszettek az ötletei, így elindult az együttműködés.