Mire költötte első nagy fizetését Bill Gates és más sikeres emberek?

Siker2022. ápr. 2.B.F.

A milliárdos Bill Gates manapság főleg a The Bill & Melinda Gates Alapítványon keresztül tett jótékonysági erőfeszítéseiről ismert. Azt már azonban kevesebben tudják, mire költötte legelső fizetését. A CNBC Make It összegyűjtötte, hogy pár sikeres ember pontosan mit vett az első nagyobb fizetéséből.

Bill Gates: Porsche 

A Microsoft alapítója 1979-ben egy Porsche 911-et vásárolt. Ő erről úgy fogalmaz, tisztában van vele, hogy ez egy kissé hivalkodó színben tüntette fel őt. Elmondása szerint használtan vette, de ez nem zavarta, mivel „hihetetlenül jó autó volt”.

Az autó nem porosodott Gates garázsában: a milliárdos szeretett száguldozni, hosszú kocsikázásokra indulni az új-mexikói sivatagos rész környékén. Állítólag egyszer egy üzlettársát, Paul Allent kellett megkérnie, hogy hozza ki a börtönből, mert elkapták gyorshajtásért.

Serena Williams: megtakarítás

A tenisz szupersztárja, Serena Williams a világ egyik legjobban fizetett sportolója. Karrierje során több mint 84 millió dollárt keresett, de mindig is nagyon odafigyelt arra, mire költi el a pénzét. Amikor megkereste az első millió dollárját, Williams nem is nyúlt hozzá – elment egy bankba, befizette a bankszámlájára, majd elment.

Williams elmondása szerint számára a tenisz soha nem a fizetésről szólt, mindig a játék szeretete miatt játszott. Állítólag többször előfordult, hogy elfelejtette felvenni a fizetését.

Amikor először profi játékos lett, el kellett volna mennie egy csekkért – mondta. De erre hosszú hónapokig nem került sor, így az év végén a versenyek rendezői szó szerint a kezembe nyomták a csekket, attól tartva, hogy különben soha nem mentem volna el érte.

Mark Cuban: luxus minőségű törölközők

Mark Cuban közismert TV-személyiség és üzletember, a Cápák között című műsor amerikai verziójának (Shark Tank) egyik sztárbefektetője. Manapság már magánrepülőgépekre és hasonló luxuscikkekre költ, de ez nem mindig volt így.

Fiatalkorában szűkös anyagi helyzete miatt nagyon meg kellett gondolnia, mire költi a pénzét.

24 évesen öt másik barátjával élt Dallasban egy három hálószobás lakásban. A bérleti díj 600 dollár volt, amit hat részre osztottak.

A lakás nem volt túl szép, de egyikőjüknek sem volt pénze a felújításra vagy a lakás fejlesztésére. A sztárbefektetőnek például volt egy régi, elnyűtt törölközője, amit első dolga volt egy luxus minőségűre lecserélni, amint állást kapott egy üzletben – írta egy blogbejegyzésében.