Újabb csodaeszközzel jön az Apple

Tech2020. jan. 31.Növekedés.hu

Az Apple egyik legújabb szabadalma arra utal, hogy a jövőben egy hajlított üveglapból készítenék el a iMac-et.

Tavaly májusban nyújtotta be az Apple az Egyesült Államok szabadalmi hivatalához (USPTO) azt a szabadalmát, amely egy olyan elektronikus eszközről szól, ami egy hajlított üveglapból készülne – olvasható az Independent.co.uk cikkében.

Csakúgy, mint a jelenlegi iMac, ez az új eszköz is egy egybegép lenne tulajdonképpen, amely mind a kijelzőt, mind az alkatrészeket tartalmazná.

De ellentétben a mostani Apple számítógépekkel, ez egy hajlított üveglapból készülne, amely feltehetően lehetővé tenné a gép számára, hogy áttetsző legyen.


forrás: Apple/USPTO

Az eszköz felső része kijelző felületként funkciónálna, az alsó része pedig valamilyen beviteli eszközként működne, a kettő között lévő hajlított rész kötné össze őket. Az alsó rész közvetlenül az asztalon feküdne, ezért segíthetne az egész készülék egyensúlyának megtartásában.

Az eszköz hátulján helyet kapna egy külön állvány, amely valószínűleg a számítógép olyan részeit tartaná meg, amelyek nem átlátszóak. A portok és hangszórók hátulra kerülnének, a hardverek pedig alulra lennének beépítve.

Az ilyen szabadalmaknál fontos hozzátenni, hogy nem száz százalék, hogy meg is valósulnak, de legalább betekintést nyújtanak az Apple terveibe, amely alapján úgy tűnik, egy teljesen új irányt céloznak meg.

A készüléket a szabadalomban elektronikus eszközként határozták meg, így az is lehet, hogy asztali számítógépről van szó, de az is, hogy egy másik készüléküket fejlesztenék tovább.