10 úticél, ami ár-érték arányban legjobban megéri: Budapest a nemzetközi lista 2. helyén

Utazás2019. nov. 9.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A Lonely Planet utazási oldal rangsorolta azokat az úticélokat, amelyek a legjobban megérik ár-érték arányban. A top 10-es listán Budapest a második helyre került.

1. Kelet-Nusa Tenggara, Indonézia 

Hatalmas népszerűségnek örvend Bali, de aki ellátogat az Indonéz tartományba, hasonló élményben lehet része, csak sokkal kedvezőbb áron. Ami mindenképp a hely mellett szól, hogy a strandok tisztábbak és csendesebbek, mint a közeli tengerpartok, ráadásul sokkal kevesebb a turista, mint Balin.

2. Budapest

Az utazási oldal szerint a magyar fővárosba utazni Európában az egyik leggazdaságosabb megoldás. A portál kiemeli, hogy látnivalókból sincs hiány: többek között termálfürdők, romkocsmák és a különleges kávézók várják a turistákat.

3. Madhja Prades, India

Aki mindig is szeretett volna testközelből különleges állatokat látni, annak ideális úticél az indiai állam. Az árak az afrikai szafarikhoz képest sokkal kedvezőbbek, a rezervátumban pedig a tigrisek mellett vaddisznót és langur majmot is láthatnak az odalátogatók. Érdemes még megnézni a Khajaruho templomait is.

4. Buffalo, New York, Egyesült Államok

A hely látványosságai közé tartozik a Graycliff Estate és Martin House Komplexum, de sokan látogatják a nemrég restaruált Frank Lloyd Wright házakat is (Wright a 20. század elejének legismertebb építésze volt Amerikában). A legnépszerűbb nevezetesség viszont minden kétséget kizáróan a Niagara-vízesés, amely nagyjából félóra autóútra található Buffalótól.

5. Azerbajdzsán

Valószínűleg nem ez az ország ugrik be elsőre, ha valaki egy európai utazást szervez, pedig Azerbajdzsán ár-érték arány tekintetében remek úticélnak számít: az utazási költségek alacsonyak, a szállás és az ételek minősége pedig kiváló.

6. Szerbia

Déli szomszédunk is bővelkedik látnivalókban, a portál kiemeli, hogy remek lehetőségek kínálkoznak a szabadtéri programokra. Ha Szerbiába járunk, érdemes ellátogatni a gyógyfürdőkbe, pincészetekbe, és megnézni az ősi monostorokat is.

7. Tunézia

Fogalmazhatunk úgy is, hogy Tunézia igazi kóstolót nyújt Észak-Afrikából, mindezt megfizethető áron. A nevezetességek között megtalálható Tunisz város középpontjától keletre fekvő óváros (medina-negyed), az ókori Karthagó maradványai és Sidi Bou Said tengerparti külvárosa is.

8. Cape Winelands, Dél-Afrika

Fokváros borvidéke nem hemzseg a turistáktól, így azok is ellátogathatnak ide, akik nem szeretik a tömött turistaközpontokat. A hegyvidéki táj kétségkívül gyönyörű, az ételek és a borok pedig világszínvonalúak, megfizethető áron, de ha valakinek kedve van egy kis szafari túrára, arra is van lehetőség.

9. Athén 

Az Akropolisz Múzeum szinte ingyen van, de a többi híres látványosságaiért sem kell vagyonokat fizetni. A városban rengeteg az olcsó étterem, a közelben fekvő strandokat szintén érdemes meglátogatni.

10. Zanzibár

A Kővárost semmiképp se felejtsük el, ha Zanzibárra utaznánk. A tengerparti szállások árai is viszonylag alacsonyak, a Lonely Planet szerint ugyanezért a színvonalért a Karib-térségben például egy vagyont kéne fizetni.