Öt gyönyörű kastély, ahova virtuálisan is ellátogathatunk

Utazás2020. aug. 23.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A „virtuális vakációk” egyre népszerűbbek a koronavírus miatti utazási korlátozások miatt. A jelenlegi helyzetre tekintettel több angol és skót kastély vezetősége is felajánlotta a virtuális túra lehetőségét. Elég egy erős internetkapcsolat, és máris a skóciai Blair kastély kertjében találhatjuk magunkat.

Holyroodhouse-palota, Skócia

A Holyroodhouse-palota a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciája. Az épület Edinburgh-ban található, állami rendezvények és hivatalos események helyszíne. A Holyroodhouse-palota ingyenes virtuális túrát kínál: az első utunk a csodálatos „Grand Stair” lépcsőkhöz vezet, majd megnézhetjük a királyi étkezőt (Royal Dining Room) és egy társalgót is (Morning Drawing Room). Az „i” ikonra kattintva érdekes információkat olvashatunk.

Blair kastély, Skócia

A Skóciában, Perthshire-ben található Blair kastély szintén ingyenes virtuális túrával kedveskedik a látogatóknak, a kertbe és néhány szobába is benézhetünk. A kastély az Atholl család 19 generációjának adott otthont, akik egy széles körben ismert skót család, köztük politikusok, vállalkozók, mezőgazdasági termelők, tudósok és katonák is voltak.

Sissinghurst kastély, Anglia 

A kenti Cranbrookban található kastély több ingyenes túrát is kínál. A kert, az udvar és a könyvtár is látogatható online. A kastély az 1930-as években hatalmas átalakításon ment keresztül Vita Sackville-West író jóvoltából. Sackville-West és férje által létrehozott kastélykert ma az ország leghíresebb kertjei között foglal helyet.

Buckingham-palota, Anglia

A Buckingham-palota a brit uralkodó egyik rezidenciája, lakhelye, talán a leghíresebb palota a világon. Több részét is bejárhatjuk virtuálisan, ingyen, otthonról. Megnézhetjük a Grand Staircase lépcsőt, a Throne Room, azaz a tróntermet és két társalgót is: White Drawing Room, és Blue Drawing Room.

Blenheim kastély, Anglia

A Blenheim kastély az angliai Woodstockban, Oxfordshire megye területén található, és évszázadok óta a Marlborough család otthonaként szolgál. A kastély Anglia egyik legnagyobb épülete, 1705-1722 között épült és az UNESCO világörökség része. Érdekesség, hogy itt született Winston Churchill. A palota honlapján keresztül lehet a virtuális túrákra jelentkezni, mindegyik körülbelül 45 percig tart.