A Netflixen végre van mit nézni! Ezeket a hátborzongató thrillereket látnia kell

Elemzések2023. ápr. 7.D.J.

A népszerű streaming-szolgáltató kínálatából válogattunk néhány izgalmas darabot a hosszú hétvégére.

A másik nővér (The Good Nurse)

A kórházak már önmagukban is nyomasztóak tudnak lenni, hát még egy olyan, ahol az egyik nővér egy sorozat-gyilkos. Az igaz történet alapján készült film a legelején kicsit ugyan lassan indul be, de onnantól, hogy körvonalazódik a sztori és elkezdenek gyanakodni a szereplők,

hogy az egyik ápoló titokban elteszi láb alól a pácienseket, a feszültséget szinte már harapni lehet.

A Netflix újabban nem jeleskedik, ha horrorokról vagy thrillerekről van szó, épp ezért A másik nővér kifejezetten kellemes meglepetés.

A másik nővér (The Good Nurse)

A játszma

Bár a magyar filmipar újabban igyekszik pótolni ezt a hiányosságát a történelmi filmekből itthon nem vagyunk eleresztve. Még várnunk kell mire a középkori hőseink elárasztják a vásznakat, viszont van egy időszak, amely így is alaposan ki lett vesézve a filmekben: ez pedig a XX. század. Azon belül is főleg a Rákosi- és a Kádár-korszak.

Bár az államhatalom visszaélései már párszor meg lettek filmesítve, kiderül hogy van még új a nap alatt.

A játszma egy első-osztályú kémtörténetet tár elénk a 60-as évekből, ahol a rendszer kiszolgálói a színfalak mögött egymásnak esnek. Ahogy az várható fordulatokban gazdag a történet. Ami viszont meglepő, hogy olyan profizmussal van összerakva a film mintha legalábbis Hollywoodban készült volna. A zene és a képek remek összhangban peregnek. Érdemes adni neki egy esélyt.

A játszma

Cloverfield Lane 10

A thrillerek közt az egyik legizgalmasabbak azok, amelyeknél mi nézők is végig találgatunk, hogy vajon mi lehet az igazság, a történet pedig rá is kényszerít minket a folyamatos agyalásra. Tipikusan ilyen film a Cloverfield Lane 10, ahol egy nő egy pincében ébred és miután magához tér nem egészen világos előtte mi is történt:

egy eszelős elrabolta vagy a fogvatartója igazat mond és odakint véget ért a világ, a környezet pedig lakhatatlan lett, ezért hozta le a föld alá.

Külön dicséret illeti a készítőket amiért nem húzták el fölöslegesen a játékidőt, pedig ez manapság kifejezetten divatos. Nincsenek fölösleges üresjáratok. Ez a mozi kevesebb mint kér óra tömény izgalmat ígér.

Cloverfield Lane 10

A köd (The Mist)

A téma ezúttal is a világvége, csakhogy most nem is kérdés, hogy eljött az apokalipszis. Amint egy baljós köd rátelepszik egy amerikai kisvárosra, hamar kiderül, hogy aki nem bújik el, az hamar otthagyja a fogát.

Bár a főszereplők néhol akciókba bonyolódnak, a film alapvetően mégis az emberi drámákra koncentrál

és arra, hogy egy kis közösség hogy dolgozza fel azt, hogy a halál ott kopogtat az ajtajukon.

A Stephen King novellán alapuló történetről sokat elmond, hogy a horror nagymestere maga King mondta, hogy még ő is megrémült a film láttán. Ehhez csak annyit teszünk hozzá: ha végignézzük, a záróképeket nem egyhamar fogjuk elfelejteni.

A köd (The Mist)