Bemutatjuk a világ öt legdrágább luxusjachtját

Elemzések2020. jún. 1.D.J.

A vízi járműveikre a szupergazdagok akár dollárszázmilliókat is hajlandóak költeni. Van olyan, amelyiknek saját védelmi rendszere van és még egy tengeralattjáróval is fel van szerelve.

Ez az aranybevonatú hajó kifejezetten Malajzia leggazdagabb emberének Robert Knoknak készült.

History Supreme 

Értéke: 4,8 milliárd dollár

Ez az aranybevonatú hajó kifejezetten Malajzia leggazdagabb emberének Robert Knoknak készült. Diszítésként a hálószobájában egy valódi dinoszaurusz csontból készült szobor is található, az egyik fala pedig meteorit kőzetekből készült. A jacht legyártása három évig tartott. Az elkészítése során 10 tonna nemesfémet használtak fel.

Az orosz milliárdos Roman Abramovics vízi alkalmatossága majdnem 163 méter hosszú.

Eclipse

Értéke: 1,5 milliárd dollár

Az orosz milliárdos Roman Abramovics vízi alkalmatossága majdnem 163 méter hosszú. Van rajta két helikopter-leszállóhely, a belsejében pedig 24 vendég kabin, két medence és egy mini-tengeralattjáró is található. Abramovics a jelek szerint igen csak félti a biztonságát ugyanis a hajó saját védelmi rendszerrel van ellátva. Az Eclipse-be olyan szenzorokat is beépítettek, amelyek felismerik a rakétákat. A hálószobát pedig golyóálló ablak védi.

Jelenleg ez a világ legnagyobb jachtja: a hossza eléri a 180 métert. A méreteihez képest kifejezetten gyors: akár 59 km/órával is tud haladni.

Azzam

Értéke: 600 millió dollár

Jelenleg ez a világ legnagyobb jachtja: a hossza eléri a 180 métert. A méreteihez képest kifejezetten gyors: akár 59 km/órával is tud haladni. Tulajdonosa az Egyesült Arab Emírségek elnöke Halífa bin Zájed al-Nahján. Az óhaját a jachton egy 50 fős személyzet lesi. Az Azzamon egy 30 méter hosszú nyitott szalon is található.

Motor Yacht A

Értéke: 440 millió dollár

Ez a jacht külsejében egy lopakodó hadihajóra hasonlít. Három medence is van benne, ebből az egyik alja teljesen üvegből van és pont a disco-terem felett van elhelyezve. Az ételeket francia kristályból készült étkészleteken tálalják fel. A 'Motor Yacht A' ahhoz az Andrej Melnyicsenkohoz tartozik, aki több szibériai iparvállalatnak is a tulajdonosa.

A maga 162 méteres hosszával a világon ez az ötödik legnagyobb jacht.

Dubai

Értéke: 400 millió dollár

A személyzet száma itt eléri a 115 főt. Eredetileg a brunei hercegnek készült volna, de végül az Egyesült Arab Emírségek alelnöke Mohammed bin Rásid Ál Maktúm vásárolta meg. A maga 162 méteres hosszával a világon ez az ötödik legnagyobb jacht.