4+1 kevésbé ismert támogatás, amire jogosultak az OTP Egészségpénztár tagjai

Hírek2019. máj. 29.Növekedés.hu

Egyre népszerűbbek az önsegélyező szolgáltatások az OTP Egészségpénztár ügyfelei körében – azonban a támogatások egy részét csak kevesen igénylik. A klasszikus értelemben vett egészségügyi szolgáltatások már széles körben ismertek a pénztártagok számára, amit jól szemléltet, hogy 2018-ban több mint 10,9 milliárd forintnyi egyéni befizetés érkezett az OTP Egészségpénztárhoz. A különböző élethelyzetekben segítséget nyújtó önsegélyező szolgáltatásokat mégis kevesen igénylik, holott kihasználhatnák a Pénztár összes előnyét.

Az OTP Egészségpénztár szolgáltatás portfóliójában számos preventív, egészségmegőrzést, vagy éppen egészségügyi kezelések finanszírozását támogató konstrukció található. 2017 óta azonban az OTP Egészségpénztárnál különböző, önsegélyező szolgáltatások is igénybe vehetőek, melyeket a legfrissebb adatok alapján még sok tag nem használ ki. 

„Pénztárunk szolgáltatás portfóliójával arra törekszik, hogy számos élethelyzetben – legyen szó egészségügyi problémáról vagy akár az állás elvesztéséről – segítséget tudjon adni, útba tudjon igazítani, ezzel pedig megbízható partner legyen a meglévő és a leendő tagok számára. Azonban azt tapasztaltuk, hogy vannak olyan pénztári lehetőségek, melyek kihasználatlanul maradnak. Ez alól kivételt jelentenek a gyerekszületéshez és babaápoláshoz kapcsolódó, valamint a lakáshitel törlesztéshez igénybe vehető szolgáltatások. Az eddig kevésbé ismert lehetőségeket szeretnénk hozzáférhetőbbé, érthetőbbé tenni megújult honlapunkon keresztül is.” – Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Az OTP Egészségpénztár összegyűjtött 4 a megélhetést, valamint +1 az életvitelt segítő önsegélyező támogatást, amely valós segítség lehet a mindennapokban.

  1. Táppénz kiegészítés

Olyan támogatás, amely betegség esetén a 60 százalékos táppénzt egészíti ki a szokásos teljes jövedelem mértékéig – kizárólag a pénztártag számára. Abban nyújt segítséget, hogy a betegség okozta jövedelem kiesés ne jelentsen költségfinanszírozási problémát a beteg családjának. Az igénybevételhez a munkáltató által kiállított igazolás bemutatása szükséges!

  1. Rezsi támogatás

A – védendő fogyasztói státuszban lévő – pénztártag a következő közüzemi díjak finanszírozására veheti igénybe: villamos energia-  , gáz-, ivóvíz-, csatorna számla elszámolására. Fontos továbbá, hogy legfeljebb a tárgyév első napján érvényes havi minimálbér 15 százalékára érvényes. Amire azonban nem terjed ki a támogatás: közös költség, TV, internet, telefon számla, szemétszállítási díj – továbbá a pénztártag kedvezményezettje nem igényelheti.

  1. Álláskeresési támogatás

A Pénztár azon személyek részére nyújtja, akiknek jövedelemszerző tevékenysége megszűnt és nyugellátásra nem jogosultak. Az álláskeresési járadék, vagy álláskeresési segély összegének kiegészítése a folyósítás időtartama alatt, legfeljebb az ellátás alapjául szolgáló összeg (a korábbi bér) mértékéig. Ezt a támogatást nem csak a pénztártag, de annak kedvezményezettje is igényelheti.

  1. Jelzáloghitel támogatása (Lakás)

Lehetősége van a pénztártagoknak az OTP Egészségpénztáron belül a lakáscélú forint alapú hiteltörlesztésre, amely a következőkre vonatkozik: jelzálog alapú lakásvásárlási hitel, jelzálog alapú lakásfelújítási hitel, jelzálog alapú, lakásépítési hitel, munkáltatói jelzáloghitel lakásvásárlásra banki közreműködéssel, munkáltatói jelzáloghitel lakásfelújításra banki közreműködéssel, munkáltatói jelzáloghitel lakásépítésre banki közreműködéssel, lakástakarékkal kombinált jelzáloghitel lakásvásárlásra, felújításra vagy építésre.

+1:  Gluténmentes élelmiszerek

A gluténmentes termékek speciális élelmiszerek, amelyek árazása a normál élelmiszerek felett van – erre a többletköltségre vehetnek igénybe támogatást a pénztártagok. Fontos, hogy a számlán szerepelnie kell a gluténmentes jelzőnek a termék pontos megnevezése mellett, azonban ezek a termékek a Pénztárral nem szerződött szolgáltatóknál is megvásárolhatóak.