A ChatGPT sikere – avagy mire jó a mesterséges intelligencia?

Hírek2023. feb. 8.Növekedés.hu

Az elmúlt hetek híradásaiban sokat lehetett olvasni a ChatGPT-ről, az OpenAI mesterségesintelligencia-kutató laboratórium által kifejlesztett chatbotról, amely a hírek szerint külön felkészülés nélkül képes volt letenni az orvosi szakvizsgát is.

Világszerte milliók próbálgatják, hogy mit tud a rendszer, amellyel kapcsolatban a Nobel-díjas Paul Krugman egy 2022. decemberi véleménycikkében arra figyelmeztetett, hogy hatással lesz a tudományos életre, benne a tudásalapú munkaerő iránti keresletre.

A mesterséges intelligencia és a chatbotok használatáról szervez kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Informatikai Szakosztálya 2023. február 13-án, hétfőn 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: 

  • Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke; 
  • Korbuly Ádám vállakozó, az OrtoGraph,
  • az ArchiFM és a Miratia alapítója; valamint 
  • Olti Sándor, a GB Solutions Zrt. gazdasági igazgatója.

A beszélgetést Pongrácz Ferenc, az EIT Health InnoStars regionális igazgatója, az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke, az országos elnökség tagja moderálja.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m69981d9d069eb06367d1b4f0964073c4
Meeting number: 2370 236 6907
Password: Chatbot2023