A Financial Times nyári olvasmánylistájáról magyarul is olvashatunk

Hírek2020. júl. 13.Növekedés.hu

Martin Wolf, a Financial Times neves kolumnistája június végén tette közzé 2020 eddigi legjobb, gazdasági témakörben született könyveit, e TOP könyvek sorából pedig magyar nyelven is olvashatnak az érdeklődők. A Financial Times nyári olvasmánylistájára Dietrich Vollrath: A beérett gazdaság című kötete is felkerült.

Miért lassult a növekedés a magas jövedelmű országokban, nevezetesen az Egyesült Államokban? Ez a kudarc vagy inkább a siker jele? – teszi fel a kérdést Martin Wolf Dietrich Vollrath, a kötet szerzője után, aki kötetében az utóbbi álláspont mellett érvel.

A Houston Egyetemen tanító Vollrath

a 21. század elején bekövetkező lassulás fő okát a demográfiai változásokban – a családok kisebb méretében és az elöregedés folyamatának előrehaladásában látja, emellett pedig az árukról a szolgáltatásokra való áttérés szerepét emeli ki.

Annak hiánya ugyanis, hogy a szolgáltatások esetében nem sikerült a termelékenység növekedési ütemét gyorsítani, igen látványos. Figyelembevéve pedig napjaink valóságát Martin Wolf szerint Vollrath-nak bizony igaza van.