A Masterplast további üzletrészt vásárolt olaszországi érdekeltségében

Hírek2023. márc. 17.Növekedés.hu

A Masterplast Nyrt. további üzletrészt vásárolt olaszországi érdekeltségében - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a Masterplast Nyrt. üzletrész átruházási szerződést kötött a Masterplast Italia S.r.l. jegyzett tőkéjének 44,5 százalékát képező, 89 000 euró névértékű üzletrész megvásárlására.

Az üzletrész-átruházással a Masterplast Nyrt. részesedése 95,5 százalékra nő a Masterplast Italia társaságban.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártó vállalata, árbevétele 2021-ben elérte a 191 millió eurót, munkatársainak száma megközelíti az 1400-at.

Leányvállalataival 10 európai országban biztosítja a közvetlen piaci jelenlétet, és exportpartnerei által az európai országok többségében jelen van. Meghatározó pozícióval rendelkezik a homlokzati hőszigetelő, magastető-szigetelő és szárazépítészeti rendszerelemek piacán, ipari alkalmazású termékeivel jelenléte a csomagolóiparban is növekvő.

Termékhátterét a Magyarországon, Szerbiában és Németországban működő gyártóbázisain folytatott termeléssel és stratégiai gyártói együttműködésekkel biztosítja.

A Masterplast részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír árfolyama az elmúlt egy évben 2700 forint minimumot és 4880 forint maximumot ért el.