A Wagner csoport vezetője kritizálta az orosz vezetést Bahmut elhagyása miatt

Hírek2023. máj. 18.Sz.A.

Bahmuttól 570 méterre északra húzódtak vissza az orosz katonák, hátrahagyva a Wagner csoport zsoldosait, hogy tartsák a frontot - mondta Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-zsoldoscsoport vezetője.

Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldoscsoport vezetője szerint az orosz haderő meghátrált Bahmutnál, és a Wagner zsoldosokat hagyta a frontvonalban. Nem ez az első alkalom, hogy Progozsin éles kritikát fogalmaz meg az orosz haderővel, illetve a lőszerellátmánnyal kapcsolatban

A Wagner csoport eddig is a frontvonal legelső soraiban küzdött Bahmutban, ahol az orosz-ukrán háború legvéresebb csatája bontakozott ki - írja a The Guardian.

Prigozsin az ostrom kapcsán már több alkalommal fejezte ki elégedetlenségét a zsoldoscsoport támogatása, az utánpótlás és a lőszerellátás kapcsán is.

- Sajnos az orosz honvédelem erői Bahmuttól 570 méterre északra húzódtak vissza, ezzel a Wagner csapatokat gyengítik - véli Prigozsin a hadügyminisztérium vezetőinek küldött hangüzenetében, mert szerinte nem mindig olvassák el a leveleit.

Az orosz honvédelem erői Bahmuttól 570 méterre északra húzódtak vissza, ezzel a Wagner csapatokat gyengítik

A Wagner vezetője szerint Bahmut nagy részét az ellenőrzésük alá vették, de hatalmas emberáldozatok árán.

Ukrán források szerint az utóbbi napokban sok területet visszafoglaltak Bahmut körül.