Az Audi új egységet hoz létre az e-autópiac meghódítására

Hírek2020. jún. 1.Növekedés.hu

Az Audi új üzleti divíziót hozott létre, olvasható a yahoo.com hírportálon. Az „Artemis” nevet kapott egység magas fokú automata vezetési rendszerekkel és egyéb, korszerű technológiával ellátott, elektromos meghajtású járművek gyártásával foglalkozik majd. A lépés a legújabb, a vállalat versenyképességének erősítését célzó kezdeményezés.

A hagyományos autóipar egy-egy termelési ciklusának elindításához szükséges tervező munka akár hét évig is eltarthat. Az iparág jó ideje küszködik azzal problémával, hogy a vásárlók gyorsan változó igényeinek kielégítésére hogyan hozhat gyorsabban új és innovatív termékeket a piacra. 

Az Audi új divíziója, az Artemis első projektje

egy úttörő Audi modell gyors és minimális adminisztrációval történő kifejlesztése lesz,

fogalmazott közleményében az Audi AG vezérigazgatója, Markus Duesmann. A részleg célja, hogy már 2024-re egy „rendkívül hatékony elektromos autót” tervezzen meg és állítson gyártásba.

Az Artemis-t Alex Hitzinger vezeti majd, aki a 2017-ben létrehozott leányvállalat, az Autonomous Intelligent Drivig (Intelligens automata vezetés, AID) vezetője, illetve és az önvezető technológia kifejlesztésének felelőse volt a VW-Csoportban. Az AID-t később beolvasztották az Argo AI-ba, abba az önvezetéssel foglalkozó start-up vállalkozásba, amelybe a VW 2,6 milliárd dollárt fektetett.

Alex Hitzinger, aki június 1.-én lép új pozíciójába, közvetlenül Markus Duesmann irányítása alá tartozik majd. Az Artemis a németországi Ingoldstadt-ban, a vállalat INCampus technológiai központjában fog működni.

Az új egység az Audi zászlaja alá tartozik, tevékenységének eredményeit azonban az anyavállalat, a VW valamennyi márkájának fejlesztése során hasznosítani kívánják.

Alex Hitzinger és csapata kapcsolatban áll majd az egész VW-Csoport technológiai fejlesztőivel. A Car.Software például, amely egy független üzleti egység a Csoportban, digitális szolgáltatásokat nyújt az Artemis-nek. A VW-csoportról egy fejlődőképes autógyártó képét kívánják sugallani, egy olyan vállalatét, amely új és technológiailag magas szintű járműveket gyorsan tud a piacra dobni.

A VW Csoport 2029-ig valamennyi márkáját figyelembe véve 75 elektromos járműtípust tervez kifejleszteni és gyártani. Az Artemis létrehozása nem változtatta meg az Audi arra vonatkozó terveit, hogy 2025-ig 20 új, kizárólag elektromos meghajtású és 10 új, hálózatból tölthető hibrid modellt állít gyártásba.

A kérdés nyilvánvalóan az: hogyan tudunk majd további, magas technológiai színvonalú fejlesztéseket megvalósítani anélkül, hogy veszélyeztetnék futó projektjeink befejezését, egyidejűleg pedig kihasználjuk a piacokon jelentkező új lehetőségeket

mondta Markus Duesmann.