Az iLex-Tungsram Innovációs Piactér digitálisan segíti a magyar kkv-kat

Hírek2020. aug. 23.Sz.A.

A 2019-ben kifejlesztett, mesterségesintelligencia-alapú rendszerhez már félszáz kkv csatlakozott, e digitális platformon igényelve innovációs folyamatainak a menedzselését – derül ki a iLex-Tungsram Innovációs Piactér működéséről szóló online előadásból.

A Budapesti Corvinus Egyetem Beszállítói és Iparfejlesztési Központjának támogatásával létrehozott iLex-Tungsram Innovációs Piactér működése első 120 napjának tapasztalatairól szervezett online szakmai beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztálya.

Az előadás legfontosabb megállapításai a következők voltak:

  • A Tunsgram – iLex Innovációs Piactér egy olyan, Magyarországon egyedülálló online innovációs ökoszisztéma, mely digitális tükörképe a hagyományos innovációs-fejlesztési környezetnek.
  • A platform közepén az Innovációs Piactér esetén egy nagyvállalati integrátor áll, aki a környezetében működő beszállító, szolgáltató, partner közép- és kisvállalatokkal előre meghatározott és a felek által elfogadott koncepció alapján működik, innovációs szolgáltatókat bevonva.
  • A kifejezetten kis-és középvállalatok részére kifejlesztett network olyan digitális platform, amely egyre bővülő, kiszervezett vállalati szolgáltatásokkal, jellemzően digitálisan segíti a kkv-k munkáját.
  • Több, mint félszáz közép- és kisvállalat innovációs folyamatainak menedzselése történik a digitális platformban.
  • 170 000 kkv rendszeres látogató a platformban, 250 000 kkv látogató az iLex partnereken keresztül.
  • Először vállalati jogi tevékenység (ügyvédek), majd vállalati iratmintatár, később közbeszerzési tanácsadás (FAKSZ), társasházi jogi képviselet, végül iparjogvédelmi támogatás is elérhető volt a platformon keresztül.
  • Az Innovációs Piactér Network 3. tagja a Budapesti Corvinus Egyetem, aki – az iLexhez hasonlóan – 2020 februárja óta maga is szolgáltat a Piactéren, Beszállítói és Iparfejlesztési Kutatóközpontján keresztül (BIK).

Miért vált rövid idő alatt sikeressé a platform?

  • Azok csatlakoznak a platformhoz, akik elkötelezettek az innováció iránt.
  • Értéket teremt az összes platform-tag számára. Mind a nagyvállalati integrátor, mind a kkv partnerek, az innovációs szolgáltatók és kutatóhely automatizált, dokumentált innovációs folyamatokban működnek együtt.
  • A piactér különféle innovációs projektekbe vonja be a kkv-kat, hogy ily módon is támogassa innováció-menedzsmenti ismereteik spontán gyakorlati megszerzését.