AZ ÖLTÖZKÖDÉS ÖT ARANYSZABÁLYA HÖLGYEKNEK

Hírek2018. máj 19.Növekedés.hu

Alapvetően az üzleti szférában tevékenykedő hölgyeknek szedtük össze - a könnyebb áttekinthetőség kedvéért - , pontokban, a szokásostól talán eltérő módon az öltözködés öt aranyszabályát. Előre is elnézést kérve, és a félreértések elkerülése végett: javaslataink csak ajánlások, ám azok betartása közelebb vihet bennünket a sikeres üzleti élet viteléhez, és a privát megjelenésben is eredményeket hozhat.

1., Kövesd a - legutolsó - divatot!

Míg a férfiak esetében bocsánatos bűn a pár éves kollekcióban történő “villogás”, hölgyek esetében, különösen a business life-ban ez kizárt. Öltözzünk mindig a legutolsó, vagyis a legfrissebb divat szerint. Jöjjön át a sziluett, de ne harsányan, inkább érzékeltetvén: mindig ügyelünk a részletekre. A tűsarkútól kiindulva a szoknyán, nadrágkosztümön, estélyin át az ékszereken, táskákon keresztül a brosstűig, a nyaksálig, a táskáig. Apropó: üzleti eseményre az előírások szerint öltözzünk, és “felöltő” - blézer, ponchó, sál - mindig legyen rajtunk.  

2., Luxury vagy fast fashion? Is-is!

Bármilyen meglepő: mindkettővel ugyanaz a “baj”! A luxuscikkek vásárlása csak pénztárca kérdése - éppen ezért kínos, ha egy szakmai fórumon szembe jön velünk ugyanaz a viselet. Miután Budapesten még gyerekcikpőben jár a luxury - fenti eshetőségre megvan minden esély. A megoldás: kombináljuk a luxus termékeket egymással, és ne ragadjon ránk, hogy X.Y. márka, avagy tervező két lábon járó reklámja(i) vagyunk. Ami pedig a fast fashion-t illeti: semmi esetre sem vásároljunk a nagy nyomású szériából, ezekből is keressük az “egyedit”, nagyon sok gyártó ráérzett már erre, így nem ördögtől való egy spanyol, francia vagy olasz hátterű üzletben kiválogatni a specifikumokat.

3., Használd a csíkost és a pettyest!

  Noha rendre divatba jönnek a nagykockás, virágos, vagy éppen madaras mintázatú viseletek - kerüljük őket. A kockás minta “térfogatnövelő” küllemileg, a papagájos cuccban pedig olyan hatást érünk el, mintha a botanikus kertbe készülnénk, a rózsás “figuráció” pedig lakodalmas-lagzis effektel jár. Helyettük íme az örök standard: a diszkrét csíkos és a tűpettyes mintázat. Semmi esetre sem krétacsík, abban zebrának hatunk, vagy éppen a “nagypöttyös” ábrázat - utóbbiban pedig bocinak látszunk.

4., Kerüld a fehéret és a feketét!   

Bár borzasztóan elegáns a fehér és a fekete színek használata, valójában a fehér optikailag nagyít, a fekete pedig - a slankhatás pozitívuma mellett - öregít, s előhoz minden negatívumot. Alakformát, ráncokat stb. Helyettük válasszunk bátran rózsaszínt, bézst, világos kéket, s a mindenkihez passzoló mélykéket (navy). Ügyeljünk arra is, hogy például az éppen divatos okkersárga szín nem áll mindenkinek jól, lásd: lentebb.

5., Egyedül nem megy!

Évente legalább egyszer beszéljünk szakértővel arról, hogy - az idő előrehaladtával - nekünk mi is áll jól. Fontos, mert tájékoztat bennünket arról, hogy az aktuális hajszínünkhöz, testtömegünkhöz és korunkhoz képest illik-e - még - például a mély dekoltázs miniszoknyával? Továbbá: milyen kiegészítőket hordjunk, és ragaszkodjunk-e karkötőinkhez, óránkhoz, és olyan kellékekhez, amelyektől nem vagyunk képesek szabadulni. S az aktuális divatszín passzol-e ahhoz az évszakhoz, amelynek a színárnyalatai a “miénk”. Nagyon fontos dolog: a tanácsadó ne legyen barát, mert az sohasem őszinte! Legyen kemény és tárgyilagos. Tudomásul kell venni, hogy a divat és a stílus is iparág, amiben korántsem vagyunk szakértők, hallgassunk rájuk. A.D.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.