Egy ábrában Szoboszlai Dominik leigazolásának pénzügyi jelentősége

Hírek2023. júl. 9.MTI, Növekedés.hu

Szoboszlai Dominik gyerekként arról álmodott, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhasson, s ez most megvalósulhat, miután a Liverpool FC-hez igazolt, ráadásul számára "jackpot", hogy Jürgen Klopp vezetőedzővel dolgozhat együtt. A menedzsere szerint a futballista Angliába szerződése fordulópont lehet a magyar labdarúgás számára.

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt.

A játékos elárulta, eddigi pályafutása alatt talán egy mérkőzés volt, amely előtt izgult, amikor a Salzburggal Liverpoolban lépett pályára a Bajnokok Ligájában.

"Akkor csak a pályára mentem ki, most viszont a csapat tagjaként az egész komplexumot meg tudtam nézni, a várost is. Más érzés volt, de jól éreztem magam.

Az akadémián nagyszerű körülmények között dolgozhatunk majd, a stadiont pedig senkinek nem kell bemutatni, mindenki ismeri" - nyilatkozott az M4 Sportnak Szoboszlai Dominik, aki öt évre szóló szerződését írta alá a nagy múltú angol klubbal.

Szoboszlai Dominik átigazolása a számok tükrébenForrás: Oeconomus Gazdaságkutató

Kiskoromban volt egy álmom, amit idővel átalakítottam céllá, mert az éreztem, hogy elérhető. Most ott vagyok a világ egyik legjobb csapatánál, a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb bajnokságában, erről álmodtam kicsiként. Számomra nagyon nagy siker ez, sok embernek a segítsége kellett hozzá."

A futballista 15 évesen magára tetováltatott egy Steven Gerrard-idézetet - "A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér" -, s most éppen a liverpooli klublegenda 8-as mezszámát kapta meg az együttesnél. 

Még nem kaptam tőle üzenetet, de ami késik, nem múlik

- felelte kérdésre válaszolva.

Megtiszteltetés számomra, hogy a 8-ast kaptam és jele a klub bizalmának is, hogy nekem szánták. Mindenki tehetséges, csak ki kell hoznia magából. Valaki a fociban, valaki más sportban, valaki az élet más területén. Akarat, alázat és sok munka kell, ahogy az idézet is mondja" - tette hozzá.

Leendő vezetőedzőjéről, Jürgen Kloppról Szoboszlai azt mondta, számára "jackpot", hogy vele dolgozhat.
"Az egyik legjobb edző, ha nem a legjobb. Szerintem olyan dolgokat is ki fog tudni hozni belőlem, amiket még én sem tudok, hogy bennem vannak. Várom a közös munkát" - fogalmazott.