A Magyar Közgazdasági Társaság is részt vesz az Integritás Hatóságban

Hírek2022. dec. 1.Növekedés.hu

A Magyar Közgazdasági Társaság delegáltjának, Essősy Zsombornak, a MAPI Zrt. vezérigazgatójának, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztálya alelnökének a részvételével létrejött az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport.

A konzultatív szerepet betöltő testület 21 tagú, ebből a törvény értelmében tíz tagot az állami szervek delegáltak, tízet pedig pályázati úton választottak ki a nem kormányzati szereplők – így civil szervezetek – közül.

Az autonóm államigazgatási szervként létrejött Integritás Hatóság feladata az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalások, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértések kivizsgálása. Elemző és javaslattevő feladatai mellett az Integritás Hatóság hatósági ellenőrzést és vizsgálati eljárást is folytat, illetve kezdeményezheti más szerv eljárását - olvasható a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) közleményében.

A munkacsoport nem-kormányzati összetétele az alábbiak szerint alakul:

Essősy Zsombor (Magyar Közgazdasági Társaság),

Essősy Zsombor (Magyar Közgazdasági Társaság)

Essősy Zsombor több mint két évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik komplex pályázati projektmenedzsment szolgáltatások terén, számos önkormányzatnak, gazdasági szereplőnek adott pályázati tanácsokat.

Az európai uniós pályázati rendszer kiváló ismerője, a pályázati rendszer és vele a közbeszerzések és a pályázati adminisztráció egyszerűsítése érdekében rendszeresen fogalmaz meg szakmai javaslatokat, s ezeket publikálja, többek között a Portfolió.hu és a Növekedés.hu portálokon.

A többi tag:

-Bodoky Tamás Richárd (atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft.), 

Fázsi László, Fonyódi Krisztián, Gyulai-Schmidt Andrea (Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége),

Ligeti Miklós Zoltán (Transparency International Magyarország),

Reszkető Petra (Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet),

Sándor Tamás, Várady Szilvia, Vincze Orsolya Júlia (K-Monitor Közhasznú Egyesület).