Háború: Megint orosz területen csaptak le az ukránok

Hírek2024. jún. 30.Növekedés.hu

Az orosz hadsereg a Zaporizzsjához közeli Vilnianszk várost ellen indított támadást, melyben hét ember életét vesztette, és 31-en megsérültek. Az orosz rakéták az infrastruktúrát, egy lakóházat és egy boltot találtak el, a támadásban gyerekek is megsérültek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét sürgette a nyugati országokat, hogy több nagy hatótávolságú fegyvert és légvédelmi eszközöket szállítsanak Ukrajnának az egyre intenzívebb orosz légitámadások megállítására – írja a Guardian.

A Zaporizzsja megyei kormányzó, Ivan Fedorov szerint egy újabb terrorakció történt, melyet az oroszok az ukrán lakosság ellen hajtottak végre. A támadás nappal történt, pihenőnapon, amikor sokan a város központjában tartózkodtak.

Az orosz védelmi minisztérium szerint egy katonai kiképző központ ellen indítottak rakétatámadást, harci járműveket, rakétákat és katonákat vettek célba.

Donyevk megyében a frontvonalhoz közeli, több falu ellen is orosz támadás indult, négyen életüket vesztették – ukrán források szerint.

Az ukrán hadsereg a dél-oroszországi Kurszk megye ellen drón és rakétatámadást intéztek szombaton, öt ember életét vesztette – számolt be a megye kormányzója, Alekszej Szmirnov a Telegramon.