Hogyan előzzük meg a fürdőszobai nézeteltéréseinket?

Hírek2021. máj. 12.Növekedés.hu

Amíg a nő és a férfi a szüleivel vagy egy önálló bérleményben vagy akár már a saját tulajdonú lakásában lakik, de egyedül, óhatatlanul a saját szokásainak rabjává válik, már észre sem veszi azokat a mindennapok során. Amikor összeköltözésre kerül sor, és valamennyi idő eltelik, a rózsaszín ködből előbukkan a valóság, és bizony szembe kell nézni azzal, hogy a párunk sok mindent másképp csinál.

A fürdőszoba, mint hadszíntér

A fürdőszoba az a helyiség, ahol egy nap a legtöbbször megfordulunk, különösen a reggeli és az esti időszakban. Míg esténként könnyebb beosztani, hogy ki mikor vonuljon be a fürdőbe, úgy ez a reggeli munka előtti sietségben gyakran konfrontációkhoz vezet a családoknál.

A férfinak gyorsan borotválkoznia, a nőnek gyorsan sminkelnie kell, vagy mindketten egyszerre szeretnének fogat mosni. A munkába indulás előtt sokszor vagyunk stresszesek és előfordul, hogy azt a családtagjainkon vezetjük le. Mit tehetünk ellene? Hogyan előzzük meg ezeket a helyzeteket?

Újítsunk a helyiségben!

Általában a mosdókagyló és környéke az a terület, ahol a legtöbben szeretnének egyszerre lenni. Ha ez tényleg nagyon sok vita okozója, és ha a fürdő alapterülete és anyagi helyzetünk megengedi, akkor érdemes beruházni két különálló és kisebb méretű mosdókagylóba.

Mosdóból is rengetegfélével találkozhatunk a piacon. Méretében és anyagában is nagy a választék. A porcelán mosdókagylók viszonylag olcsóbbak, míg pl. az öntött márvány darabok már drágábbak, viszont tartósabbak, időtállóbbak.

Toilet két különálló helyiségben

Ha a WC megosztása a leggyakoribb probléma, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy tudnánk a lakást úgy átalakítani, hogy elférjen benne két WC is. Ha házban lakunk, akkor talán van rá lehetőség, hogy némi átépítéssel egy másik mellékhelyiséget hozzunk létre.

Az is jó megoldás, ha egy különálló sarokban le tudunk választani egy szeparált WC-t. Két külön helyiség használata esetén meg lehet beszélni, hogy az egyik kifejezetten a nőé, a másik a férfié.

Ha nincs mód külön WC kialakítására, megnézhetjük, hogy a fürdőszoba mérete lehetővé teszi-e egy piszoár beépítését. A porcelán, kisebb méretű darabok anyagilag sem olyan megterhelőek.

Kád helyett zuhanykabin

Amennyiben cél a fentiek valamelyikének kiépítése, de nincs elég hely, lecserélhetjük a kádat egy zuhanykabinra, főleg, ha a kádunk nem is volt rendeltetésének megfelelően kihasználva. Hiszen vannak, akik fürdeni szeretnek jobban és vannak, akik zuhanyozni.

Ha kicsi a hely, akkor érdemesebb a négyszögletes falsíkra szerelhető változatot vásárolni, amely napjainkban nagyon modern stílusnak számít.

Szokásaink kommunikációja

A lehajtott WC-ülőke, a máshogy kinyomott fogkrémes tubus, a szanaszét hagyott szennyes ruhák és törölközők mind-mind olyan szokások, amelyeken némi jó szándékkal mindenképpen lehet alakítani a kompromisszum és mindkét fél komfortérzetének elérése érdekében.(X)