Így érinti a Google bojkottja azokat, akiknek Huawei készülékük van

Hírek2019. máj. 21.MTI

A Huawei továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy kereskedelmi forgalomban lévő Huawei és Honor okostelefonon és tableten – reagált a Huawei a Google bejelentésére, miszerint felfüggeszti együttműködését a céggel.

A Huawei Technologies közleményt adott ki, amiben hangsúlyozza: jelentősen hozzájárult az Android fejlődéséhez és növekedéséhez világszerte. "Mint az Android egyik legfontosabb globális partnere, szorosan dolgoztunk nyílt forráskódú platformjaikkal, hogy olyan ökoszisztémát fejlesszünk ki, amely mind a felhasználók, mind az iparág számára előnyös" -írták.

A vállalat továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat a Huawei és a Honor készülékeken.

A vállalat ellenzi az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának döntését, mellyel az úgynevezett Entity Listre, vagyis a kereskedelmi feketelistára tette a vállalatot. 


Megvan a tervünk annak biztosítására, hogy termékeink többsége a nehéz körülmények között tovább tudja szolgálni a felhasználókat. Azonnali lépéseket teszünk az ügy megoldásának érdekében, minden lehetséges intézkedést megteszünk, hogy mérsékelni tudjuk a döntés hatását - fogalmaz a vállalat közleménye.


A Google vasárnap jelentette be, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium rendeletének értelmében felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei Technologies távközlési berendezés gyártó vállalattal.

A Huawei ennek értelmében a továbbiakban nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és annak új verzióihoz.

A Google hétfőn Twitter üzenetben azt közölte, hogy a Google Play Android alkalmazásletöltési szolgáltatás, valamint a Google Play Protect biztonsági szolgáltatás továbbra is a Huawei készülékek rendelkezésére áll.