Így néz ki Jeff Bezos 80 millió dolláros új luxuslakása

Hírek2019. jún. 6.Sz.A.

80 millió dollárért (közel 23 milliárd forintért) vett meg két luxus penthouse lakást a New York-i Fifth Avenue-n Jeff Bezos. A háromszintes, 12 hálószobás ingatlanok területe 1600 négyzetméter.

Az Amazon nemrég elvált vezetője, Jeff Bezos hónapok óta keres lakást New Yorkban, és nemrég kötött szerződést egy 80 millió dollár értékű luxusingatlanra, két olyan penthouse lakásra, amelyek egybenyithatóak, és három szintesek – számol be a Wall Street Journal és a CNBC.

A New York-i Fifth Avenue-n található lakások egy hatalmas tetőtér részét képezik, a Madison Square Parkra néznek, és összenyitva 1600 négyzetméter az alapterületük.

A privát lifttel megközelíthető ingatlanban többek között 12 hálószoba, egy fitness központ, golfpálya szimulátor, moziterem, gyerekeknek játszóterem, könyvtár, több kandalló és négy, összesen 6000 m2 területű terasz található.

Az apartmanról gyönyörű panoráma nyílik az Emipre State Buildingre is. Az ingatlanról a CNBC az ingatlanközvetítő segítségével szerzett videót és képeket, melyeket itt nézhet meg.

A világ leggazdagabb embere kitett magáért, de a 80 millió dolláros vásárlással még így is elmarad a Citadel befektetési alap vezetőjétől, Ken Griffintől, aki 238 millió dollárt költött egy New York-i apartmanra idén januárban.

Bezos több ingatlannal is rendelkezik Amerika-szerte: New Yorkban a Central Park mellett, Seattle-ben, Washingonban, Kaliforniában és Texasban.

Az 55 éves üzletember áprilisban vált el feleségétől MacKenzie Bezostól, akivel 25 évig élt együtt. Volt neje nemrég felajánlotta, hogy vagyona felét jótékonysági célokra fordítja.