A Huawei részt vesz az orosz 5G hálózat fejlesztésében

Tech2019. jún 7.Növekedés.hu

A Huawei egy orosz telekomcéggel, az MTS-sel megállapodást kötött az 5G technológia oroszországi kifejlesztéséről. A két vállalat együtt építi fel a következő generációs 5G hálózatot. Az ügynek politikai jelentősége van.

A megállapodást a kínai elnök, Hszi Csin-ping három napos oroszországi látogatása kezdetén írták alá. Akkor, amikor az Egyesült Államok kezdeményezésére néhány nyugati ország nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva megtiltotta, hogy vállalatai a Huawei-jel üzleteket kössenek.

A BBC idézi az MTS közleményét, amely szerint

a  megállapodás értelmében az 5G technológiák fejlesztése és az ötödik generációs hálózatok kísérleti indítása 2019-ben és 2020-ban megtörténik.

Az orosz ügylet valószínűleg javít valamelyest a Huawei helyzetén és oldja azt a gyanakvást, amellyel az elmúlt hónapokban a nemzetközi közvélemény a kínai vállalatot figyelte.

A Huawei az Egyesült Államok és Kína közötti hatalmi harc központi elemévé vált. Az ütésváltás a kereskedelemben indult, és jelenleg a technológiai ágazat területén zajlik.

Az Egyesült Államok jó ideje arra biztatja szövetségeseit, hogy zárják ki a Huawei-t, a világ legnagyobb telekom berendezés gyártóját 5G hálózataik létrehozásából. Azt állítja, hogy azokat a kínai kormány titkos információszerzésre használhatja.

A Huawei ezt az állítást visszautasítja és fogadkozik, hogy független a kormánytól.

Az eddigiek során több ország, Ausztráliától Új-Zélandig megtiltotta, hogy a Huawei berendezéseket szállítson 5G mobil hálózatuk felépítéséhez.

Washington kiszorítási törekvései az elmúlt hónapokban egyre élesebbé váltak. A Trump-kormányzat a vállalatot azoknak az intézményeknek a listájára helyezte fel, amelyekkel az amerikai vállalatoknak külön engedély nélkül tilos kereskednie.

BIZTOSÍTÁS
A rovat támogatója:
Így vásároljunk tudatosan használtautót
Nem egyszerű a használtautó-vásárlás menete, viszont érdemes megfontoltan cselekedni, bonyolult az utólagos reklamáció. A legjobb biztosítási ajánlat sokat segíthet.
Biztosítás2020. okt 17.
A Groupama az Év Biztosítója
Negyedik alkalommal, az idén is elnyerte a Groupama Biztosító a MoneyMoon Awards-on az Év Biztosítója elismerést. A biztosítási eszközalap kategóriában a társaság hat eszközalapja is az első helyen végzett. Megkapták a Legjobb Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjat is.
Biztosítás2020. okt 26.
Egy szakterületi rangsor alapján az SE a világ 250 legjobb egyeteme közé került
A Times Higher Education (THE) szerdán megjelent szakegyetemi világrangsora szerint a Semmelweis Egyetem (SE) az orvos- és egészségtudományi területen a világ 250 legjobb felsőoktatási intézménye közé került.
Hírek21 órája
Koronavírus - Meghalt 43 beteg, 2291-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 43, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2291 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.
Hírek2020. okt 28.