Itthon is elérhető az HBO Max – De hogy tudjuk elindítani?

Hírek2022. márc. 8.D.J.

A mai naptól megszűnik az HBO GO streaming-szolgáltatás, a helyét pedig egy új online videotéka veszi át: az HBO Max. De miként kell beüzemelni és miben nyújt mást? Összeszedtük a válaszokat.

Most, hogy a moziipar betegeskedik és a tömegek rákaptak az otthoni filmezésre, a streaming szolgáltatók közötti harc egyre vérmesebbé válik. A kínálat folyamatosan bővül: hisz már csak hónapok kérdése és nálunk is meg fog jelenni a Disney a saját megoldásával a Disney+-al. De a többi szereplő sem ül a babérjain.

Az HBO komoly mérföldkőhöz ért el, hisz ma lecserélik az HBO GO szolgáltatásukat HBO Max-ra, amelyen úgy kétszer annyi tartalom lesz mint az elődjén.

Az HBO tartalmak mellett a Max-ban böngészhetünk a Warner stúdió kibővült kínálatában is. Például megnézhetjük az új Dűne filmet, amely alig pár hónapja jelent meg, de leülhetünk a Mátrix legfrissebb epizódja elé is. A felhozatalban akadnak klasszikusok is: például a Halálos fegyver 1–4., a Több mint testőr, a Mad Max: A harag útja vagy az Acéllövedék.

A Warner stúdió mozifilmjei a későbbiekben 45 nappal a mozibemutató után fognak landolni az HBO Max-on.

Aki szereti a képregény-filmeket annak jó hír lehet, hogy külön szekciót kaptak a DC produkciók, ahol a temérdeknyi Batman film mellett például a DC legújabb sikerszériája a Békeharcos (Peacemaker) is elérhető.

A gyerekes családok viszont valószínűleg a legtöbbet a Cartoon Network szekcióját fogják böngészni, ami dugig van kicsiknek szóló animációs sorozatokkal.

Ha esetleg épp elmélyedtünk a GO-n egy sorozatban nem kell aggódnunk: ami a régi helyen fent volt, az fent lesz a Max-on is.

Hogy férek hozzá az HBO Max-hoz?

Ha van HBO GO előfizetése akkor Önnek jár a Max szolgáltatás, de magától TV-jén nem fog lecserélődni az alkalmazás. Ha okostévéje van, akkor a televízió szoftverboltjában meg kell keresnie az HBO Max-ot és le kell töltenie.

Ha számítógépén nézné az új videotékát, akkor EZEN a linken tud nekivágni a böngészésnek.

Nem minden okos TV tudja futtatni az HBO Max-ot. A Samsungoknál például a 2016-os vagy a frissebb modellekkel működik csak a streaming szolgáltatás.

Az LG-knél pedig a 2017 és az azután készült modellek tudják futtatni az új videotárat. Panasonic televíziókon az HBO Max pedig egyáltalán nem fut, pont ahogy korábban a GO se.

A Max alkalmazás persze mobiltelefonokon és táblagépeken (iPhone, iPad, iPod Touch és Android), streaming eszközökön (Apple TV 4K és Google Chromecast) és játékkonzolokon (PlayStation5, PlayStation4, Xbox One és Xbox Series X|S) is elérhető.

Mennyibe kerül?

Bár az HBO Max teljes ára havi 2390 forint, akiknek már van GO előfizetése, vagy most március végéig előfizetnek a Max-ra, azoknak csak egy olcsóbb díjat kell fizetniük: a mindenkori havi díjból 33 százalékos kedvezményt kapnak, ami jelenleg azt jelenti, hogy havi 1590 forintot kell fizetniük.

A 33 százalékos kedvezmény egész addig jár amíg le nem mondjuk az előfizetésüket.