Járvány appok, avagy hogy bírjuk ki az otthonlétet

Hírek2020. ápr. 8.Növekedés.hu

Néhány hasznos appot mutatunk be, amely segít az otthoni idő eltöltésében.

1. Dialup

Az appot eredetileg azért fejlesztették, hogy aki magányosnak érzi magát, tudjon kivel Bejelentkezve véletlenszerűen kapcsolja össze a felhasználókat egy kis beszélgetésre. A koronavírus járvány kapcsán változtattak kissé a programon és a karanténban vagy önkéntes elkülönítésben élők számára külön beszélgetési lehetőség nyílik.

2. Nike Training Club

Karantén idején különösen fontos, hogy testet és a lelket is megpróbáljuk frissen tartani. A különböz játékokkal jól el lehet ütni az időt, de ne feledkezzünk meg arról, hogy testnek is megadjuk, amit az megkövetel. A Nike alkalmazása 185 különböző testedzési lehetőséget kínál különböző állóképességi helyzetekre, különböző kategóriákban.

3. Duolingo

Az elszigeteltség kiváló alkalmat nyújt arra, hogy nyelveket tanuljunk. Ráadásul ezt úgy tehetjük meg, hogy kapcsolatba kerülünk a világ különböző részein élőkkel. Ki tudja, ha egyszer vége a járványnak, talán lehetőségünk nyílik arra, hogy külföldön is kipróbáljuk frissen szerzett jártasságunkat.

4. Todoist

Számtalan cikk hívja fel figyelmünket arra, hogy az otthoni munkavégzés mennyire megzavarhatja megszokott napirendünket. Ilyenkor nagyon hasznos, ha pontosan beosztjuk a napot, időrendet készítünk. A Todoist emlékeztet a határidőkre, segít abban, hogy ne ússzon el a nap. A hasznos kis alkalmazás egyébként a járvány végét követően is sokat segíthet.

5. Draw Something

Az egyik legszórakoztatóbb közösségi játék. Válassz egy szót, rajzold le a barátaidnak és mulass jól azon, ahogy megpróbálják kitalálni. Fejleszti a kreativitást, mindezt közösségben. Kiváló szórakozás.

6. Musée du Louvre Official App

Ha már az összes régóta felhalmozódott könyvet elolvastuk, az összes érdekesnek tűnő filmet megnéztük, érdemes virtuálisan meglátogatni párizsi Louvre kiállítását. Több száz műalkotás között barangolhatunk, megismerhetjük történetüket, művészettörténeti jelentőségüket. Ha rákapunk az online tárlatlátogatásra, más múzeumokban is körülnézhetünk virtuálisan, például a firenzei Uffizi képtárnak is van hasonló applikációja.

7. Headspace

A járvány a szokásos napi taposómalomnál is nagyobb lelki terhet ró ránk. Hisztéria, aggodalom, szorongás, bizonytalanság övezi. Jó ilyenkor lecsendesíteni elménket, lelkünket. A Headspace különböző, vezetett meditációs gyakorlatokat kínál.

8. Discord, Zoom

A Discord félig meddig zárt, meghívásos alapon működő szerver-helyeket kínál, chat, élő beszélgetés, közösségi filmnézés (képernyő megosztás) lehet a program. A Discord elsősorban a közösségi kapcsolattartásra fókuszál, egy másik hasonló program, a Zoom inkább a vállalati felhasználókat célozza meg.

9. Netflix Party

A streaming szolgáltatók amúgy is egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a hagyományos kábeltévés és a mozipiacból, viszont nagy hátrányuk, hogy nem pótolja a mozizás közösségi élményét. Eddig. A Netflix most erre próbál meg megoldást kínálni. A Netflix Party-t, amely a Google Chrome böngésző egyik kiterjesztése az Airbnb fejlesztője, Stephan Boyer dolgozta ki, még 2015-ben. A korábban kissé elfeledett program a járvány kitörése után hirtelen nagyon népszerű lett.

10. Houseparty

Kis túlzással élve az összes előző alkalmazást igyekszik egy platformra hozni a Houesparty. A 2016-ban piacra dobott alkalmazást népszerűségének fellendülését szintén a járvány hozta meg, bár a fertőzés előtti 35 millió felhasználó azért jelent már valamit. A Houseparty elvben egy közösségi videómegosztó lenne, amely élő videó beszélgetésre is lehetőséget ad. A fejlesztők azonban egy csomó minden mással is kiegészítették az alkalmazást: a csevegés közben különböző játékokat játszhatunk, közösen nézhetünk videókat.