Jön az elektromos Dacia - Ez lesz az első igazán olcsó e-autó

Hírek2020. jan. 7.Növekedés.hu

Philippe Buros, a Renault Európáért felelős igazgatója bejelentette: két-három éven belül elkészülhetnek az első elektromos Daciák a mioveni-i üzemben – írta az erdélyi kronikaonline.

Az autóipari társaság illetékese szerint a Daciában is „benne lesz” mindaz, amit az elektromos autók terén kínál a Renault. Hozzátette, ezt a brandet is elektromossá kell tenni, függetlenül attól, hogy teljesen elektromos autókról vagy hibridekről beszélünk. 

Az igazgató leszögezte: egy Dacia megvásárlásánál a fő érv az ár-érték arány, és ennek a filozófiának egy része, hogy a Dacia átveszi a Renault-skálán rendelkezésre álló technológiát, ám kisebb késéssel.

Végül minden márkának elektromossá kell válnia, mivel ez a trend. Úgy hiszem, hogy két-három éven belül elektromossá tesszük a Daciát

– nyilatkozta Philippe Buros az Automotive News folyóiratnak adott interjúban. 

Miután lassan az összes nemzetközi autógyártó már előrukkolt az elektromos modelljével, a Renault vezetőjének bejelentése késve érkezett – az ok: az elektromos autók gyártásával járó kiadások.

Amikor hozzáadunk 1000–1500 eurót az autóval járó költségekhez, ezt az összeget könnyebb benyelni, ha egy 100 ezer eurós autóról beszélünk. Azonban ha egy gépkocsi 8000–9000 euróba kerül, akkor legalább 10 százalékos vagy nagyobb drágulásról beszélünk

– hangsúlyozta a Renault Európáért felelős igazgatója. Buros szerint ez a magyarázata az új technológia késlekedésének, és emiatt kell a lehető legtöbbet várniuk arra, hogy amortizálódjanak az új technológiák.