Kognitív eszközök elmélete - könyvbemutató

Hírek2019. máj. 7.Növekedés.hu

Kognitív eszközök elmélete – A gondolkodás kulturális evolúciója. Ezzel a címmel jelenik meg Cecilia Heyes új kötete a Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában.

A könyvet 2019. május 8-án, szerdán 17 órakor mutatják be Budapesten, a Bölcs Várban (Budapest I. kerület, Úri utca 21.) egy panelbeszélgetés keretében.
A könyvbemutató beszélgetés résztvevői: Király Ildikó, az ELTE PPK Kognitív Pszichológia Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a Társas Elmék Kutatócsoport vezetője; Elekes Fruzsina, az ELTE PPK Kognitív Pszichológia Tanszékének posztdoktori kutatója és Pető Réka, az ELTE PPK Kognitív Pszichológia Tanszékének PhD-hallgatója. A vendégeket Cseh Katinka, a PABOOKS ügyvezető igazgatója köszönti.

A kiadó a következő gondolatokkal ajánlja a kötetet:

2018-ban a fejlődéspszichológia egy új mérföldköve látott napvilágot, markánsan elválasztva a kognitív ösztönöket a világ megismerését szolgáló kognitív eszköztártól: a kognitív ösztöneink fejlődésének a genetikai evolúció az alapja, míg a kognitív eszközeink fejlődésének a kulturális evolúció képezi motorját.

Cecilia Heyes, az Oxford Egyetem pszichológia professzora ezzel megdöntötte az evolúciós pszichológia addigi paradigmáját, mely szerint a világról alkotott ismereteinket kognitív ösztöneink összessége határozza meg, melyek a genetikai evolúció során kialakult, öröklött tulajdonságokként vannak jelen bennünk.

A rendezvényen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat a protokoll@pallasathenekiado.hu címen jelezzék legkésőbb 2019. május 8-án, szerdán 10 óráig.