Kórházba szállították Silvio Berlusconit

Hírek2021. jan. 15.Sz.A.

Szívelégtelenség miatt a monacói kórházba kellett szállítani Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfőt - számol be a Corriere della Sera milánói napilap. Berlusconinak évek óta pacemaker-e van, 2016-ban már átesett egy nagyobb szívműtéten, aortabillentyű-operáción.

A 84 éves volt olasz miniszterelnök a franciaországi Valbonne városában lett rosszul -lányának van ott kastélya. A helyi egészségügyi intézményben megvizsgálták, és kezelőorvosa szerint olyan súlyos az állapota, hogy nem kockáztatták meg hazaszállítását.

Berlusconi tavaly szeptemberben sikeresen leküzdötte a koronavírust, holott súlyos állapotban, kétoldali tüdőgyulladással vitték egy milánói kórházba, ahol többek között remdesivir gyógyszerrel kezelték. A volt kormányfő korábban a prosztatarákot is legyőzte.
Berlusconi egyébként nagyon aktívan vesz részt az olasz politikai életben, különösen most, a Matteo Renzi korábbi kormányfő által kirobbantott kormányválság idején segít összerendezni a jobbközép koalíciót.
 
A Berlusconi vezette Forza Italia még mindig az egyik legerősebb párt az ellenzékben.
Az olasz törvényhozás hétfőn szavazhat Giuseppe Conte kormányfő sorsáról,  miután a Renzi vezette, nagyon csekély támogatottságú Élő Olaszország (Italia Viva) párt a napokban kilépett a kormánykoalícióból.
 
A Forza Italia és az Élő Olaszország pártok soraiból kiváló néhány képviselővel tudná biztosítani a többségét a Szenátusban Giuseppe Conte - írja az olasz Repubblica. Ha nem sikerül újabb kormányt alakítania, előrehozott választásokat tarthatnak Olaszországban.