Kórházba került Silvio Berlusconi

Hírek2020. szept. 4.Sz.A.

Csütörtök éjjel a lombardiai Arcore-ből a milánói San Raffaele kórházba szállították Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt, akinél néhány nappal ezelőtt diagnosztizálták a koronavírus fertőzést.

A Forza Italia jobbközép párt vezetője saját közlése szerint egész jól van, "már nincs láza", és csak rutinellenőrzések miatt került kórházba.

A Corriere della Sera milánói napilap értesülései szerint az eddig elvégzett vizsgálatok felvetik a kezdődő kétoldali tüdőgyulladás gyanúját.

Berlusconi nemrég tért vissza Szardínia szigetéről, ahol családjával, és 30 éves barátnőjével (Marta Fascina-val, a Forza Italia egyik képviselőjével) nyaralt, és többek között vendégül látta Flavio Briatore milliárdos üzletembert is, aki a Benetton és a Renault Forma 1-es csapatait vezette korábban, és akinél körülbelül két héttel ezelőtt vették észre a koronavírus fertőzést.

Olasz lapértesülések szerint Berlusconit Barbara nevű lánya is megfertőzhette, aki viszont Caprin nyaralt korábban, ott kaphatta el a vírust, és adta tovább édesapjának a szardíniai tartózkodás alatt.

Berlusconi saját közlése szerint eddig sem vette félvállról a vírust, épp családja kérésére vonult el nizzai nyaralójába az olasz lezárás ideje alatt. Június elején, az olasz határok megnyitásakor tért vissza Milánóba, hogy részt vegyen a közelgő tartományi választások kampányában.

Az olasz politikus szeptember végén tölti be a 84. életévét. Jelenleg a Forza Italia európa parlamenti képviselője, a testület legidősebb tagja.