Tüdőgyulladással kórházban kezelik Silvio Berlusconit

Hírek2020. szept. 5.Sz.A.

Silvio Berusconi korábbi olasz kormányfőt kétoldali tüdőgyulladással ápolják, nincs intenzív osztályon, egy elkülönített szobában látják el a milánói San Raffaele kórházban.

Orvosa tájékoztatása szerint nincs lélegeztetőgépen, de az állapota a kora miatt lehet kockázatos.

A Forza Italia vezetőjét csütörtök éjjel szállították a lombardiai Arcore-ből a milánói San Raffaele kórházba szállították, akinél néhány nappal ezelőtt diagnosztizálták a koronavírus fertőzést. Az orvosa szombati közlése szerint Berlusconi állapota stabil, és óvatos optimizmusra ad okot.

A Forza Italia jobbközép párt vezetője saját közlése szerint egész jól van, "már nincs láza", és csak rutinellenőrzések miatt került kórházba.

Berlusconi nemrég tért vissza Szardínia szigetéről, ahol családjával, és 30 éves barátnőjével (Marta Fascina-val, a Forza Italia egyik képviselőjével) nyaralt, és többek között vendégül látta Flavio Briatore milliárdos üzletembert is, aki a Benetton és a Renault Forma 1-es csapatait vezette korábban, és akinél körülbelül két héttel ezelőtt vették észre a koronavírus fertőzést.

Olasz lapértesülések szerint Berlusconit Barbara nevű lánya is megfertőzhette, aki viszont Caprin nyaralt korábban, ott kaphatta el a vírust, és adta tovább édesapjának a szardíniai tartózkodás alatt.

Berlusconi saját közlése szerint eddig sem vette félvállról a vírust, épp családja kérésére vonult el nizzai nyaralójába az olasz lezárás ideje alatt. Június elején, az olasz határok megnyitásakor tért vissza Milánóba, hogy részt vegyen a közelgő tartományi választások kampányában.

Az olasz politikus szeptember végén tölti be a 84. életévét. Jelenleg a Forza Italia európa parlamenti képviselője, a testület legidősebb tagja.