Megerősítették, ennyi lesz a nyugdíjemelés, és a 13.havi nyugdíj

Hírek2024. jan. 1.MTI

Nehezített pályán, de a kormány az új évre is tartja a céljait - jelentette ki a kormányszóvivő hangsúlyozva, hogy megvédik Magyarország békéjét és biztonságát, valamint a magyar gazdaságot és a magyar emberek munkahelyét is a háború és a migráció következményeitől.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: a kormány továbbra is kiemelten támogatja a magyar vállalkozásokat, a munkahelyteremtő beruházásokat, és megszigorította a külföldiek munkavállalását.

A kormány nemcsak megvédi a családtámogatásokat és a családi adórendszert, hanem elérhetővé tették a csok pluszt, amely minden eddiginél nagyobb támogatást biztosít az otthonteremtéshez - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

Emellett emelkedik a falusi csok és a babaváró összege, és kitartanak a gyermekvédelmi törvény mellett is.

Az időseknek januárban hat százalékkal emelt nyugdíjat, februárban emelt összegű 13. havi nyugdíjat fizetnek - tette hozzá.

A kormányszóvivő rámutatott "minden brüsszeli és egyéb támadás ellenére" is biztosítják Magyarország biztonságos energiaellátását, gázellátását, a lakosság rezsicsökkentett árait, és az ország halad afelé, hogy minél több zöld energiája legyen.

Szentkirályi Alexandra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokról szólva megjegyezte:

2024-ben fontos döntések is várnak ránk, dönteni fogunk a magyar falvak, városok és Európa sorsáról is.