Nem is tudja mi múlhat egy jó számlázó programon

Hírek2019. jan 9.Növekedés.hu

A magyarországi cégvilágban általános a halasztott fizetés, vagyis hogy az eladó voltaképpen meghitelezi az eladott termék vagy szolgáltatás ellenértékét. A kölcsönös bizalom fontos, de néha kevés. Ebben segíthet egy vállalkozói számlával szinkronizált számlázó program. A statisztikák szerint a vállalkozások átlagosan 25 napos fizetési határidővel állítják ki a számláikat, ám csupán társaságok kétharmada fizet határidőre. Fizetési fegyelmüket tekintve jelentős az eltérés az egyes szektorok között. A mezőgazdasági cégek a legfegyelmezettebbek, e társaságok a számlák háromnegyedét egyenlítik ki határidőre, míg az építőiparban, ahol a legkevésbé tartják a fizetési határidőket, csak a számlák felét fizetik ki időben a vállalkozások. Bár a társaságok belekalkulálják a halasztott fizetést a gazdálkodásukba, ez sok esetben gondot okozhat. Egyrészt meg kell birkózniuk a likviditási nehézséggel – ez főként a nagyobb értékű számláknál fordulhat elő – másrészt külön figyelmet kell fordítaniuk a késedelmes számlák kezelésére. Vagyis folyamatosan egyeztetniük kell a számlák adatait a folyószámlájuk forgalmával, ami nem mindig egyszerű feladat. Megoldást hozhat például az OTP eBIZ rendszere, amelyben több szolgáltatás is segíti a vállalkozókat abban, hogy gyorsan átlássák a pénzforgalmukat. A digitális pénzügyi asszisztens rendszert szinkronizálni lehet a vállalkozói bankszámlával, így az eBIZ az automata összepontozásnak köszönhetően azonnal megállapítja, hogy az adott számlát kiegyenlítették-e vagy sem. Ha igen, akkor nincs is egyéb feladat, ha viszont nem, akadhat tennivaló. A ki nem fizetett számlákról érdemes a vevőnek fizetési emlékeztetőt küldeni, melyet kényelmesen megtehetünk az eBIZ felületén. Ez még nem egy fizetési felszólítás, amely megalapozhatja a későbbi jogi lépéseket, ám egy informális jelzés az adós felé. A számlázó rendszerek többségével lehet hasonló emlékeztetőt küldeni, az eBIZ esetében azonban könnyebbséget jelent, hogy nem kell a banki státusszal összefésülni az adatokat. Az eBIZ ugyanakkor abban is segítséget nyújthat, hogy egy vállalkozás méltányos kereskedelmi elvek mentén működjön. Az OTP Business Nagykövet Programjának egyik résztvevője, a Villámfordítás iroda például átlagosan öt és fél perc alatt fizeti ki partnereit, a nem banki munkanapokat is beleszámítva. Az eBIZ-be érkező vagy ide feltöltött számlák ellenértékét ugyanis internetbanki belépés nélkül, könnyedén el lehet utalni, akár utalási csomagban is. „Cégünk az átláthatóságra és a korrektségre épül, ennek egyik legfontosabb elemeként minden beérkező számlát gyakorlatilag azonnal kifizetünk. Ezt csak az OTP Business és az eBIZ segítségével tudjuk megvalósítani” - mondta Gál-Berey Tünde, a Villámfordítás fordítóiroda operatív vezetője.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.