Pazar lakást vett az Uber alapítója 10 milliárd forintért

Hírek2019. okt. 30.Növekedés.hu

A 622 négyzetméteres ingatlan többek között négy hálószobával és automatizált garázzsal is rendelkezik, de a penthouse legjobb része kétségtelenül a tetőtéri medence, ahol az Uber-vezér fürdőzés közben is gyönyörködhet New York City látványában.

Az Uber társalapítója és exvezérigazgatója, Travis Kalanick a közelmúltban 36,5 millió dollárért (nagyjából 10 milliárd forintnak megfelelő összegért) vásárolta meg új otthonát. A penthouse Manhattanban, a SoHo környékén található – számol be róla a CNBC.

A 43 éves Kalanick vagyonát a Forbes 3,5 milliárd dollárra becsüli. 2009 óta állt az Uber élén, irányítása alatt a cég a világ egyik legértékesebb startupja lett. Végül 2017 júniusában mondott le vezérigazgatói tisztségéről. 2018-ban létrehozta 10100 nevű kockázati alapját, ezenkívül a City Storage Systems ingatlanbefektetési társaságot is irányítja.

A The New York Times magazin szerint idén augusztusban a penthouse-nál nem kelt el drágábban ingatlan New York City-ben. A rezidencia a Broome Streeten található. Az épület terveiért Renzo Piano olasz sztárépítész felelt, aki többek között a Whitney Museum of American Art új épületét is tervezte.

A hírek szerint az ingatlan 622 négyzetméteres, négy hálóval és ugyanennyi fürdőszobával rendelkezik. A garázsba 42 autó fér be, emellett teljesen automatizált. A tetőteraszon található medencéből pedig fantasztikus látvány nyílik Manhattanre és a Hudson-folyóra. Az ingatlan ezenkívül sajt lifttel rendelkezik, a konyhában pedig csakis a legújabb konyhatechnológiák és eszközök találhatóak meg.