Szinte bármit felszívnak a menedzserek, hogy csökkentsék a nyomást

Hírek2018. ápr 30.Növekedés.hu

Csapatépítőnek álcázott tivornyák, munkaidőben speed és kokain, energiaital – a menedzsereket sem kell félteni, ha nyomás- vagy stresszcsökkentésről van szó. Ugyanakkor mindenkinek az az érdeke, hogy olyan körülmények között dolgozzanak a vezetők, ami kizárja a tudatmódosítók használatát. Nincsenek konkrét kutatási adatok arról, hogy a tudatmódosítók használata terén a menedzserek vezető helyen szerepelnének más (alacsonyabb beosztású) munkavállalókkal szemben, ugyanakkor az tény, hogy nem félénkebbek másoknál, ha az őket ért stressz vagy nyomás eléri azt a szintet, ahol az esetleg korábban alkalmazott megküzdési stratégiák már csődöt mondanak. Ha nincsen önreflexió és támogató környezet, egyenes út vezethet az akár visszafordíthatatlan mentális- és fizikai egészségkárosodáshoz. Azon sem érdemes vitatkozni, hogy miközben vastaggá válik a bankszámla és átlagon felülivé a fogyasztás mennyiségben és minőségben is, a változtatni nem akaró vagy nem tudó vezető mindezért az életminőségével fizethet – ez pedig már középtávon is nagyon rossz üzlet. Szinte mindegy, hogy ki milyen cégnél s pozícióban dolgozik, hiszen a kihívásokkal, a negatív stresszel való megküzdés egyéni szinten történik, ha pedig kicsúszik az irányítás a munkavállaló kezéből és valamilyen „okosság” után nyúl, a betöltött pozíció csak abban játszik szerepet, hogy negatív spirálba került dolgozó a „kínokat” valamilyen olcsó lőrével, vagy éppen kokainnal „kezeli”.  

A könnyebb út, ami a pokolba vezethet

Az a gond, hogy – és ezzel nincsenek egyedül a vezető beosztású munkavállalók – hogy az ember gyakran elsőként nem a probléma gyökerét akarja feltárni, vagy ha tisztában van is azzal, inkább a stresszoldás káros és könnyebben elérhető eszközei felé fordul, ami voltaképpen csak súlyosbítja a helyzetet. Nem számít, hogy valaki a versenyszférában vagy az államigazgatásban dolgozik, a nyomás és a krónikus stressz minden ember esetében ugyanazokat a tüneteket produkálja – fogalmazott Kisházy Gergely munkapszichológus eloszlatva azt a közvélekedést, hogy a menedzserbetegség és a tudatmódosítók használata csak a versenyszféra dolgozóit sújthatja. A tüneteket pedig ismerjük: alvászavarok, erős hátfájás, gyomorégés, szív- és érrendszeri problémák, de súlyosabb esetben infarktus és agyvérzés is bekövetkezhet. De egyfajta tünetként van jelen a szociális és családi élet leépülése is. A szerhasználatot pedig nem a nyomás, hanem az egyéni beállítottság, a szervezeti kultúra határozza meg. A menedzserek viszont kétségtelenül „tudnak élni”, hiszen nem az aluljáróból szerzett alkohollal pörgetik vagy éppen tompítják magukat; az átlagon felüli jövedelem okén igen széles skálán választhatnak a minőségi alkoholtól kezdve a drogokig bezárólag. Az egymillió alkoholista országában az alkohol az egyik alapvető búfelejtő, ám ezt munkaidőben nem olyan egyszerű meglépni, ugyanis hullámzóan befolyásolja a teljesítményt s nagy a lebukás veszélye is. Az érintettek körében a napi pörgés alapját inkább a speed és kokain, illetve a hihetetlen mennyiségben fogyó energiaital adja. A nyugtatók a teljesítménycsökkentő hatásuk miatt kevésbé népszerűek, bár nem zárhatók ki teljesen, hiszen Magyarországon legalább hetvenezer szenved altató- vagy nyugtató függőségben.

Beállni a sorba

Hogy ki mivel turbózza magát és azt mennyire transzparensen teszi, nem csak jövedelem, hanem egyéni beállítottság és szervezeti kultúra kérdése is. „Az egészben az a meghatározó tényező, hogy milyen a cég, milyen a vállalati közösség, mit és mennyit fogyasztanak, így ha valaki a csapatban akar maradni, akkor beáll a sorba” – mondta Kisházy Gergely, aki szerint ebből a szempontból nincsen eltérés a két nem viselkedése között. A szakember szerint életkor tekintetében sem figyelhető meg nagy differencia, de azt megjegyzi, hogy a banki-biztosítói világban a fiatal átlagéletkor miatt inkább a drogok viszik a prímet.

Csapatépítőnek álcázott tombolás

Persze a kényszerű alkoholmentesség véget ér a munkaidővel, a visszapótlásra pedig kiváló alkalom a hétvége vagy a eufemisztikusan csak csapatépítésnek nevezett össznépi alkoholizálás, ahol a tudatmódosítók szolóban és csoportosan is megfigyelhető. Nyílt titok, hogy a résztvevőkből ilyenkor bújik elő az addig ketrecbe zárt vadállat. Adódik a kérdés, hogy mit lehet tenni azért, hogy a menedzserek/vezetők védettebbé váljanak s ne kerüljenek olyan helyzetbe, amikor a – látszólagos – problémamegoldás csak tudatmódosító szerekkel történhet. Kisházy Gergely szerint eleve a kiválasztásnál nagyon oda kell figyelni, amikor is már eleve azokra a kompetenciákra kell helyezni a fókuszt, amikre az adott munkakör terhelést jelent majd. Így kiderül, hogy a jelölt hogyan bírja a nyomást, miképpen dolgozza fel a stresszt, ám ha hiányosságok lépnek föl, akkor sincs minden veszve, hiszen a munkakör betöltéséhez szükséges képességek fejleszthetők. Egy jól működő, felelős vállalatnál folyamatosan mérik a teljesítményt, illetve a vezetőt is kérdezik arról, hogy hogyan érzi magát a szerepében. Így elébe lehet menni annak a folyamatnak, ami úgy kezdődik, hogy munkából hazaérve azonnal legurul az első feles az első sörrel. Lippai Roland

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.