Valóban mindenét eladná a Tesla vezére? Most két luxusingatlanát is meghirdették

Hírek2020. máj. 5.Növekedés.hu

A jelek szerint Elon Musk valóban komolyan jegyezhette meg a napokban, hogy eladja minden „fizikai tulajdonát”, ugyanis két kaliforniai luxusingatalanát is eladásra hirdették meg. Vannak arra utaló jelek azonban, hogy továbbra is kételkedjünk a Tesla vezérének múlt heti bejelentésén.

Elon Musk még pénteki Twitter-bejegyzésében lepte meg a közvéleményt azzal a kijelentésével, hogy megszabadul összes „fizikai tulajdonától”. A BBC most pedig arról számolt be, hogy a Zillow ingatlanportálon két, Musk tulajdonában lévő luxusingatlant is elasdásra hirdettek meg összesen 40 millió dolláros áron.

A meghirdetett két ingatlan közül az egyik korábban a hollywoodi legenda, Gene Wilder tulajdona volt, amit 2013-ban vett meg a Tesla vezére. A medencével és egy vendégházzal rendelkező ingatlant 9,5 millió dollárért lehet megvenni. A másik ingatlan 30 millió dollárért vihető el.  

A Los Angeles-i házak úgy vannak meghirdetve a portálon, hogy a tulajdonos, és nem ügynök árulja azokat. Emiatt vannak, akik kételkednek abban, hogy valóban eladná ingatlanait Musk. Sőt egyesek szerint az is lehet, hogy a Zillow oldalát meghackelték.

„Nem tudjuk, mi történik. Mindenki ezt próbálja kitalálni”

– nyilatkozta egy ingatlanügynök a Los Angeles Times-nak.  

A Tesla vezérének amúgy több háza is van Kaliforniában.

A Wall Street Journal tavaly arról írt, hogy Musk vagy cégei összesen 100 millió dollárt költöttek hét ingatlanra az államban, amelyek közül sok közel van a fő otthonához.

Eközben Musk ma arról is beszámolt a Twitteren, hogy fia született. A 48 éves Musk több mint két éve van együtt a 32 éves kanadai énekesnővel, Grimes-szel. Első feleségétől, a szintén kanadai Justine Wilson írónőtől hat gyermeke született a dél-afrikai származású milliárdosnak (az első gyermekük 10 hetes korában elhunyt).

Musk pénteki Twitter-bejegyzései között volt egy olyan is, amely arról szólt, hogy szerinte a Tesla-részvények értéke túl magas.

Ezt követően eladási hullám indult el az elektromos autókat gyártó cég befektetői körében, így a Tesla tőzsdei értéke 14 milliárd dollárral csökkent.

Feltehetően Musk kijelentését majd a tőzsdefelügyelet is vizsgálni fogja.