Warren Buffett életét is átalakította a koronavírus – mutatjuk, hogyan

Hírek2020. márc. 28.Növekedés.hu

A világ egyik legsikeresebb tőzsdei befektetője is otthonról dolgozik már, és elmondása szerint a szokásos napi öt doboznál is több Coca Colát fogyaszt.

A 88 éves befektetési guru nem hagyja, hogy a koronavírus kitörése drasztikusan megváltoztassa a napi rutinját - bár megtett azért pár óvintézkedést. Buffett már otthonról dolgozik, és még többet iszik kedvenc italából, azaz a kólából, állítja a Yahoo Finance.

Buffett befektetési társasága, a Berkshire Hathaway több mint 16 milliárd dollárnyi értékű Coca-Cola-részvénnyel rendelkezik. Pár éve a Fortune magazinnak viccesen megjegyezte, hogy negyedrészben már Coca-Colából áll, mert annyit issza az italt.

A világ egyik leggazdagabb befektetője eleinte továbbra is bejárt az Omahában található irodájába dolgozni. Aztán végül – ahogy rajta kívül világszerte rengetegen– áttért a home office-ra. A cég hozzátette, hogy Buffett „100 százalékosan jól érzi magát”.

"89 éves vagyok. Két különböző orvos is azt mondta nekem, hogy sokkal jobb állapotban vagyok, mint néhány évvel ezelőtt"

– nyilatkozta Buffett.

A milliárdos egy interjúban elmondta, hogy egy minden reggel 6:45-kor kel, és azzal kezdi a napot, hogy újságot olvas. Minden reggel a Wall Street Journal, a Financial Times, a New York Times, USA Today, az Omaha World-Herald, és az American Banker lapokat böngészi végig. Érdekesség, hogy napjának 80 százalékát olvasással tölti.

Buffett március 13-án bejelentette, hogy a koronavírus kitörése miatt a Berkshire Hathaway részvényesei május másodikán nem vehetnek részt személyesen a cég éves találkozóján - amely általában több mint 40 000 embert vonz Omahába. A találkozó meg lesz tartva, de online keretek között.