A JPMorgan vezetője torkig van a Zoom hívásokkal és a távmunkával

HR2021. máj. 13.B.F.

A JPMorgan Chase, a Wall Street egyik legnagyobb befektetési bankjának vezérigazgatója nem rajong az otthoni munkavégzésért, amely a koronavírus-járvány idején honosodott meg. Jamie Dimon a CNBC-nek értékelte a jelenlegi home office időszakot – többek között elmondta, hogy besokallt a Zoom értekezletektől. A tervek szerint náluk júliusig a dolgozók fele már visszatér az irodába.

Jamie Dimon elégedetlenségnek adott hangot a távmunkával és a videokonferencia-értekezletekkel kapcsolatban a The Wall Street Journal vezérigazgatói tanácsának egyik nemrégiben megrendezett rendezvényén – írja a CNBC.

Dimon támogatja, hogy azok a munkavállalók, akik részmunkaidőben, otthonról dolgoznak, nagyobb rugalmasságot kapjanak, de végeredményben az a véleménye, hogy az efajta távmunka nem helyettesíti azt, amikor mindenki az irodából dolgozik.

A JPMorgan Chase elnöke és vezérigazgatója "lemondani készül" minden Zoom-találkozóját.

Azt is elmondta, hogy a JPMorgan bizonyos esetekben alulmaradt versenytársaival szemben, mert a rivális bankárok személyes találkozókra utaztak, és úgy kötöttek üzletet, míg ők ezt nem kockáztatták meg a pandémiás helyzetben.

Dimon szerint az eset kapcsán levonták a tanulságot.

Forrás: Wikimedia Commons

Dimon már közölte amerikai alkalmazottaival, hogy májusban meg kell kezdeniük a visszatérést az irodákba, a cél pedig, hogy a dolgozók fele júliusban már ne otthonról dolgozzon.

Szeretnénk, ha az emberek újra az irodában dolgoznának.

Véleménye szerint szeptemberben, októberben már minden ugyanúgy fog kinézni, mint korábban, de pozíciójuktól függően az alkalmazottaknak továbbra is van lehetőségük az irodán kívülről dolgozni - mondta Dimon.

Míg a távmunka és a videokonferencia-eszközök, mint például a Zoom, kulcsfontosságúak voltak a tekintetben, hogy a Wall Street kereskedői és bankárjai tovább tudjanak dolgozni a világjárvány idején, a JPMorgan és a Goldman Sachs vezérigazgatói elégedetlenségüket fejezték ki az új munkamodell iránt.

Ez ellentétben áll az olyan technológiai társaságok állásfoglalásával, mint a Facebook és a Twitter, ahol bejelentették, hogy állandó jelleggel áttérnek a távmunkára azok esetében, akik ezt igénylik.

Dimon véleménye szerint sokak esetében nem hatékony az otthoni munkavégzés. Nem működik például az olyan egyéneknél, akik „nyüzsögni akarnak” de nem segíti a spontán ötletek születését sem.