AZ ÖT LEGNAGYOBB ROMÁNIAI VÁLLALAT, AMELYET NŐ VEZET

HR2018. ápr 4.Növekedés.hu

Romániában még viszonylag kevés azoknak a nagyvállalatoknak a száma, amelyeknek az élén nők állnak. Mindenesetre a Romania Insider összeállította az ország nagyvállalatait igazgató női menedzserek top 5-ös listáját, és azt is összefoglalta, hogy miként jutottak vezető pozícióba.

OMV csoport - Christina Verchere

Hamarosan vezetőváltás lesz az osztrák OMV csoport romániai érdekeltségénél. A 46 éves Christina Verchere május 20-án veszi át a OMV legnagyobb leányvállalatának, az OMV Petromnak az irányítását, ő lesz a vállalat igazgatótanácsának elnöke és egyben vezérigazgatója. Verchere jakartai állását hagyja ott a legnagyobb romániai olajipari vállalat kedvéért. Jakartában a British Petroleum csendes-óceáni üzletágát vezette. Elődje, a hosszú évekig Románia egyik legbefolyásosabb üzletasszonyának tartott, 62 éves Mariana Gheorghe volt. Gheorghe számos romániai vállalatnál és közintézménynél megfordult. Dolgozott a pénzügyminisztériumban, 1993 és 2006 között Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) munkatársa is volt. Mariana Gheorghe

Orange Románia - Liudmila Climoc

Liudmila Climoc 2016 májusa óta vezeti a legnagyobb romániai telekommunikációs vállalatot, az Orange Romániát. Kinevezésében az is szerepet játszott, hogy 19 éves tapasztalata van a területen, ebből 7 évet a moldovai leányvállalat vezetőjeként dolgozott. Climoc még 1998-ban kezdett dolgozni az Orange Modovánál, ahol több középvezetői pozíciót is betöltött. Éppen a vállalat értékesítési vezetője volt, amikor 2008-ban kinevezték a moldovai telekommunikációs vállalat első emberévé. Vezetése alatt a moldovai cég megduplázta ügyfélállományát és 57 százalékos piaci részesedést elérve megerősítette vezető pozícióját. Miután átvette az Orange Románia vezetését, a franciák romániai leányvállalatának üzleti forgalma meghaladta az 1 milliárd eurót, a vállalattal szerződésben álló ügyfelek száma pedig elérte a 10,6 milliót.

Vodafone Románia - Murielle Lorilloux

A francia Murielle Lorilloux tavaly szeptemberben lett a Vodafone Románia vezérigazgatója, amikor Ravinder Takkart váltotta. Mielőtt a hazai telekommunikációs vállalatnál kötött volna ki, még dolgozott a Kongói Demokratikus Köztársaságban a Vodafone helyi leányvállalatánál, a Vodacomnál, ahol a társaság kereskedelmi igazgatójaként, majd 2014-től vezérigazgatójaként ért el sikereket. Még mielőtt a Vodafone Csoporthoz csatlakozott volna, Lorilloux az Orascom Telecom Algeria, a Wana Corporate, és a Capgemini nevű vállalatnál is töltött be különböző felsővezetői pozíciókat. Bár a Vodafone Románia eredményeit azért még korai neki tulajdonítani, a nagyságrendek kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a Vodafone Románia 2017 végén 9,94 millió ügyféllel rendelkezett, ami 5,2 százalékos növekedés 2016-hoz viszonyítva.

MOL Románia - Camelia Ene

Camelia Ene 2016 novembere óta vezeti a MOL Romániát, amikor a vállalatot 2011 óta vezető Daradics Kingától vette át a vezérigazgatói pozíciót. Ene 2007-ben csatlakozott a vállalathoz, mint shop menedzser. 2010 októberétől a vállalat marketing osztályának egyik koordinátora, majd 2013 májusától a MOL Románia kiskereskedelmi üzletágának vezetője. 2007-et megelőzően Camelia Ene az FMCG területen több vállalatnál is dolgozott. A MOL Románia vezetése alatt az elmúlt évben 10 százalékkal növelte gázolaj eladásait a kiskereskedelmi szegmensben.

Transelectrica - Corina Popescu

Az állami tulajdonban levő Transelectrica első embere 2017 júniusa óta Corina Popescu. Popescu korábban a Electrica energiaipari vállalat igazgatótanácsának volt tagja 2015 december és 2017 áprilisa között, míg 2015 decembere és 2017 februárja között az energiaügyi minisztérium államtitkáraként dolgozott. Korábban az OMV Petromnál és az E.ON-nál is alkalmazva volt. A Transelectrica nyeresége 90 százalékkal csökkent 2017-ben az előző évhez viszonyítva, a nettó nyereség 26,4 millió lej (5,8 millió euró) volt. 2016-ban az Electrica 60 millió eurós profittal zárta az évet.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.