Így válasszon tréningcéget!

HR2018. aug 15.Növekedés.hu

Úgy döntött, hogy továbbképezné munkavállalóit? Fejlesztené kollégái kompetenciáit, növelné dolgozói hatékonyságát? A mai munkaerőpiaci helyzetben fontos és jó döntést hozott, de egyáltalán nem mindegy, hogy kire bízza kollégái képzését, mi alapján választ tréningcéget! Mutatjuk a legfontosabb szempontokat.

1. Referenciák

Ne vásároljon zsákbamacskát! Olyan szolgáltatásról beszélünk, ahol kiemelt jelentősége van a felhalmozott tudásnak, a gyakorlatnak, tapasztalatnak.  Érdemes tehát egy többéves múlttal és tapasztalattal rendelkező tréningcéget választania, mely bizonyított már más megrendelők esetében is. Nézze át a cég referenciáit, ha lehetősége nyílik, úgy kérje ki véleményüket is!

2. Testreszabott megoldások a „dobozos” termékek helyett

Nincs két egyforma vállalkozás, nincs két egyforma fejlesztési igény.  Ha a vállalkozása céljaihoz leginkább illeszkedő, cége valós problémáira megoldást adó tréninget szeretne, akkor olyan partnert válasszon, mely egy előzetes felmérés után testre szabott képzéseket kínál cégének, sablonos, „dobozos” megoldások helyett.

3.Képzési igények beazonosítása

Egy jó tréningcégtől abban is segítséget kérhet, hogy egyáltalán melyek a kollégái fejlesztendő területei, pontosan milyen képzésekre lenne szükségük. Válasszon olyan képző intézményt, mely az érintettekkel készült interjúk és egy szervezeti átvilágítás alapján, a képzési igények beazonosítása után, a konkrét képzés típusokra és annak menetrendjére is javaslatot tesz Önnek.

4. Hangsúly a gyakorlatokon

„Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem.” (Konfuciusz). Ha azt szeretné, hogy kollégái valóban maradandó tudást szerezzenek, akkor az „iskolapados” oktatás helyett minél inkább gyakorlatorientált, a hallgatók aktív részvételére építő tréninget válasszon!

5. Ki a tréner?

A testreszabott tréningek esetében kulcsfontosságú, hogy ki az a tréner, aki közvetlenül fogja kollégái fejlődését segíteni. Válasszon olyan tréningcéget, ahol előzetesen lehetősége nyílik beszélnie a trénerrel is. Nem minden esetben van szükség a legnagyobb „guru” igénybevételére, de fontos, hogy személye passzoljon a kiválasztott célcsoporthoz, legyen tapasztalata az adott területen.

6. Az ár

A dolgozók képzése hosszú távú befektetés, ennek megfelelőn nem szabad kizárólag az árra alapozott döntést hozni a tréning cég kiválasztásánál. A magasabb minőséget nyújtó, tapasztaltabb trénerek alkalmazása, a komolyabb szakmai háttér, az alaposabb előkészítés, a tréningek hivatalos engedélyeztetése a tréner cég részéről befektetést igényel, mely az árban is megjelenik, így az olcsó, „akciós” megoldásokat kínáló cégek esetében nem árt az óvatosság

7. Válasszon engedélyezett képzéseket!

Amennyiben az Ön által választott képző intézmény a Nemzeti Szakképzési Hivatalnál engedélyezett képzéseket nyújt, az azt jelenti, hogy ezek a képzések már átmentek egy szigorú szakmai szűrőn. Komolyabb adminisztrációs hátteret, magasabb elkötelezettséget, nagyobb precizitást várhat egy ilyen cégtől, mint egy engedéllyel nem rendelkező intézménytől. Ráadásul az Európai Uniós támogatások igénybevétele szintén csak engedélyezett képzések esetében lehetséges!

8. Képzés ingyen?

Az Európai Unió Kohéziós Alapja lehetővé teszi meghatározott munkavállalói képzések támogatását, akár 100 százalékos intenzitással. Érdemes olyan vállalkozást választani dolgozói képzéséhez, mely leveszi a válláról a terhet és „egykapus” megoldással, a tréningek megvalósításán túl ezeknek a forrásoknak a megszerzésében, a támogatások lehívásában és elszámolásában is segítséget tud nyújtani Önnek. Vitéz Krisztián, MAPI Zrt.

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.