Utálja a munkahelyét? Azért egy darabig még maradjon ott – megéri!

HR2018. jan 22.Növekedés.hu

Azok az évek elmúltak, amikor 40 éven keresztül ugyanazon a helyen dolgoztunk és onnan mentünk nyugdíjba is. Hála a felgyorsult világnak és a türelmetlen új generációnak a többszörös munkahelyváltás már nem szokatlan. De a CNBC-nek adott interjújában Suzy Welch (menedzsment témában számos bestseller könyv szerzője ) figyelmeztet, hogy habár a gyakori munkaváltoztatás már nem szokatlan, viszont az időtartam, amit a munkahelyen dolgozunk igenis számít, ha újra el akarunk helyezkedni. „Senki sem akar valaki olyat felvenni, aki szépen eltáncol egy új lehetőségért a tréning és felkészítés után.” Magyarázza Welch. Ha az ember túl gyakran vált munkahelyet azt a HR-esek rossz jelnek tekintik, hiszen olyat munkavállalót  keresnek, aki tud valamit adni a cégnek és maradandót alkot náluk. Ha túl korán hagyja el a munkahelyét, azt sokan úgy is interpretálhatják, hogy könnyen feladja és elmenekül problémái elől. Ezért tanácsolja Welch, hogy legalább egy évig ugyanannál a cégnél dolgozzunk így ha új munkát keresünk könnyebb lesz az elhelyezkedés. „Bármi egy év alatt- főleg ha gyakran megesett- egy nagybetűs NEM a HR vezetők szemében” Mondja Welch. Habár akad kivétel. Például ha az előző munkahelyén öt évet maradt, akkor nem kell fix egy évet letöltenie mostani munkahelyén csak például 6 vagy 9 hónapot. Természetesen ennyi idő is a végtelenségnek tűnhet, ha a főnökünk egy rémálom, vagy van egy mérgező kollegánk, aki szörnyű munkakörnyezetet kreál. Ilyenkore Welch azt tanácsolja, hogy próbáljunk uralkodni az érzéseinken és próbáljunk hosszútávon gondolkozni, hiszen ha túl kevés időt töltünk egy munkahelyen gyanúsnak tűnhetünk „Maradjon legalább egy évet és higyje el meg fogja köszönni magának a jövőben. „  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.