Valójában ilyen az Apple-nél dolgozni - Nem minden arany, ami fénylik

HR2018. aug 19.Növekedés.hu

Valójában milyen az Apple-nél dolgozni? Íme egynéhány érdekes tény a dolgozóktól. Az Apple-nek szigorú szabályai vannak a titoktartással kapcsolatban. Azaz, ha valaki beszél, azt kirúgják. Ezért sem meglepő, hogy az alkalmazottak nagyon ritkán beszélnek arról, milyen is az Alma cégnél dolgozni. De szerencsére hála a Quora kérdező oldalnak és a Business Insider riportjainak össze lehet szedni jó pár érdekes információt arról, milyen is az Apple alkalmazottjánál lenni. Előzetesen annyi: nem minden arany, ami fénylik. Ha az Apple elutasítja a gyakornoki munka kérelmedet, ne is próbálkozz újra. Az Apple szoftvere megakadályozza a jelentkezőknek, hogy kétszer is jelentkezzenek a céghez, akár különböző években is. Frank Lazar a Mac szaktanácsadója azt mondja: az Apple-nél gyakornokoskodni igazi lottó ötös, ugyanis a kiválasztás nagyon válogatós. Olyan gyakornokokat keresnek, akik hihetetlen tehetségesek és a tehetségük meglátszik már az első jelentkezésnél is, és ha ezt nem tudják megmutatni pár év tapasztalat nem fog ezen változtatni.

„ Nem vesztegetjük az időnket buta emberekre”
Az UX dizájnere Luis Abreu egy hosszú állásfelvételi folyamaton esett át az Apple-nél. Ezt írta a folyamatról a blogján: „ 3 szűrő telefonhívás, 5 FaceTime interjú, egy út Cupertino-ba 5 darab két emberes interjú, mind az öt egy napos, és egy ebéd a legújabb Café Macs-ben. A végén egy felszínes nem. Az egyik interjú közben azt mondták, hogy nem vesztegetik az idejüket buta emberekre.”
Ha az Apple-nél dolgozik 10 kiló felesleg is problémás lehet
Egy nevét nem vállaló alkalmazott így irt: „Sokkal több a fit és szép ember az Apple-nél, mint bármelyik más munkahelyen. Hogy őszinte legyek egy kicsit már nevetséges. Majdnem mindenki nagyon atletikus, az emberek triatlonoznak, bicikli versenyekre járnak és a maratonra edzenek. Elég kemény hely ez azoknak, akiken akár extra 10 kiló is van. De közben lehet ez a hely, ahol az ember motivációt kap. Ismerek olyan kollegákat, akik majdnem 30 kilót adtak le, mert elkezdtek biciklizni járni a kollegákkal ebédszünetben.
A szemetet átnézik
Tim Su így írt az Apple titoktartásásról:
  • A termékeknek kódnevük van- senki nem hívhatja őket máshogy
  • Csapattagok, akik „speciális” csapatokban dolgoznak, nem mondják el a kollegáiknak mi a munkájuk
  • Fekete függönyökkel leterített ablakok
  • A szemeteskukákat átnézik
Rengeteget kell tapsolni 
Renee Morales egykori Apple Store specialista, azt mondja, hogy a tapsolás szinte mindennapos. „ Ha új vagy ’betapsolnak’ a csapatba. Minden meeting után taps. Ha valaki kilép, az utolsó napján megtapsolják. Ha valaki kicsit szomorú meg kell tapsolni, hogy jobban érezze magát. Szóval sok a taps.”
A kórházban is emailezni kell
Ben Farrel egykori Apple alkalmazott egy részletes blogposztjávan írt arról, miért is lépett ki: „ Az elmúlt hetekben egy csúnya, szúnyogok által hordozott vírust kaptam el és kórházba kerültem egy kis időre. Ennek ellenére, ahelyett, hogy jobbulást kívántak volna, emailt küldtek azzal, hogy ezt a prezentációt minél hamarabb készítsem el. Még az esküvőm reggelén is telefonhívásokkal és emailekkel zaklattak, hogy küldjem el azt a riportot, amit valaki elveszített.”
Vasárnap is munkanap
Don Melton az internet technológiai osztály volt vezetője az őrült munkaidőről számolt be: „ Vasárnap este is kemény munkanap az Apple-nél mert másnap van a vezérigazgatósági meeting. Szóval telefon elő, számítógép bekapcsolva, senkit sem érdekel ha a kedvenc tévéműsorod megy.”
Szóval, ha esetleg az Apple-nél akar dolgozni, nagyon elkötelezettnek kell lennie.  
  

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.