Megkapta az Appeninn a Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez szükséges minősítéseket

Pénzügy2019. okt. 2.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Megszerezte az Appeninn Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében kibocsátandó kötvények minősítését, amely a hitelminősítő, a Scope Ratings értékelése szerint BB-, a vállalat minősítése pedig B+ lett.

Megszerezte az Appeninn Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában való részvételhez szükséges minősítést. A 2019. július 1-jén indult program keretében a jegybank 300 milliárd forint keretösszeg erejéig vásárol nem-pénzügyi, hazai székhelyű vállalatok által kibocsátott, 3-10 éves eredeti futamidejű, zártkörűen vagy nyilvánosan forgalomba hozott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket.

Az Appeninn kötvények minősítése BB- lett, teljesítve ezzel az MNB által elvárt, kötvényekre vonatkozó minimum B+ minősítés követelményét, a vállalat minősítése pedig B+ lett. A társaság kötvényeinek BB- minősítése tehát egy fokozattal a vállalat minősítését is felülmúlta.  A kötvények minősítését az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által nyilvántartásba vett hitelminősítő, a Scope Ratings GmbH végezte.

A vállalat a tervek szerint 20 milliárd forint értékben bocsátana ki kötvényeket, a befolyt összeget pedig akvizíciós terveinek megvalósítására, valamint refinanszírozási célokra használná fel.

A minősítés során a Budapesti Értéktőzsde Prémium Kategóriájában jegyzett ingatlanpiaci vállalat 97 százalékos kihasználtságát kifejezetten pozitívan értékelte a hitelminősítő. A Scope Ratings besorolása a vállalat menedzsmentje által tervezett – a cég üzleti tevékenységének fókuszterületén kívül eső ingatlanok eladásával járó – portfóliótisztítással, azt követően pedig akvizíciós tevékenységgel számol a társaságnál. A tervezett kötvénykibocsátásra közgyűlési felhatalmazás után kerülhet sor.