5 fiatal, aki még érettségi előtt lett milliomos

Siker2019. aug. 26.Növekedés.hu

A kreativitás és a kitartás már fiatalkorban is meghozza a gyümölcsét: íme 5 olyan fiatal, akik tinédzser koruk alatt (vagy még annál is előbb) szerezték meg első dollármilliójukat.

Moziah Bridges

Az amerikai Moziah 11 éves korában lett igazán híres, amikor szerepelt a Shark Tank amerikai műsorban. A műsorban vállalkozók mondják el ötleteiket sikeres üzletemberek előtt és ha látnak fantáziát benne, akkor befektetőként segíthetnek. Az adásban Moziah elárulta, hogy mindig is szerette a divatot, a nagymamája még varrni is megtanította, különösen pedig a csokornyakkendőkért rajongott, bár sosem volt megelégedve a fiatal gyerekeknek szánt választékkal, ezért aztán kilencévesen elindította saját vállalkozását Mo’s Bows néven, ahol saját gyártású csokornyakkendőket tervez. Ma már hatalmas az igény a munkáira, becsült vagyona 1 millió dollárra rúg.

Juliette Brindak

Az amerikai Juliette gyerekkora óta szeretett rajzolni, 16 évesen pedig úgy döntött, hogy indít egy honlapot, amelyet saját készítésű rajzai díszítenek: így született Miss O és Friends. Pár évre rá már dollármilliókat keresett a kamaszlányoknak szóló oldallal, amelynek célja, hogy akiket kiközösítenek, vagy csúfolnak, megtalálják egymást egy biztonságos, befogadó helyen. Juliette 10 évesen, a húga kedvéért kezdte rajzolni azokat a figurákat, amelyek meghatározzák a honlap dizájnját. Az oldal - amelynek értékét 15 millió dollárra becsülik - létrehozásában grafikus édesanyja és üzleti életben dolgozó édesapja is sokat segített.

Christian Owens

Az angol fiatalember már a középiskolában megtanulta a webes tervezés lényegét és 14 éves korára megalapította saját tervezői cégét, amellyel két év alatt megkereste az első dollármillióját. A Mac Bundle Box feltalálójaként több fejlesztővel és gyártóval is tárgyalt, hogy a felhasználók számára megfizethető csomagokat kínáljon az oldalán. Példaképének mindig is Steve Jobs-ot tekintette. A most 23 éves fiatal a Paddle szoftvercég vezérigazgatója.

Nick D'Aloisio

A londoni születésű Nick D'Aloisio 16 éves korában alkotta meg a Summly nevű alkalmazást, amely 2012-ben elnyerte a legjobb iPhone-alkalmazás díját is. Az applikáció egy algoritmus segítségével több száz híroldal cikkeit foglalja össze röviden, átláthatóbbá téve így a keresési eredményeket. Mindössze 17 éves volt, amikor az alkalmazást 30 millió dollárért eladta a Yahoo-nak. A jelenleg 23 éves Nick az Oxford Egyetemen tanul.

Mikaila Ulmer

Mikaila egy sikeres amerikai limonádémárka, a Me & the Bees Lemonade 14 éves vezérigazgatója. Terméke szinte már az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható. Mindössze négyéves volt, amikor belevágott a limonádébizniszbe: eleinte a saját kertjükben, majd ismerősöknél és különböző eseményeken árulta a limonádét. Az áttörést a Shark Tank műsor hozta meg számára, ahol 60 ezer dollárral szálltak be az üzletébe. A fiatal lánnyal 11 millió dolláros szerződést kötött az amerikai Whole Food áruházlánc. A családi bizniszben a fiatal Mikaila a főnök, édesanyja a marketingért felel, míg édesapja a pénzügyeket kezeli.