5 híresség, aki 40 felett gazdagodott meg

Siker2019. szept. 8.Növekedés.hu

A következő példák mind bizonyítják, hogy az áttörés nem korhoz kötött.

A legtöbbször arról hallani, hogy viszonylag fiatalon fut be egy sztár – de jelentős azoknak a száma is, akik később, 40 éves koruk után futottak be igazán, és lettek dollármilliomosok.

Vera Wang

A híres divattervező elsősorban esküvői ruháiról híres. Olyan sztárok választják a darabjait, mint Kim Kardashian vagy Jennifer Lopez. Mikor megnyitotta első szalonját, már betöltötte a 40. életévét. Az ötlet akkor fogalmazódott meg benne, amikor menyasszonyként nem talált megfelelő ruhát, ezért inkább tervezett egyet magának. Ez pedig megadta a kezdő lökést a karrierjének. Ezt megelőzően több szakmába is belekóstolt: volt műkorcsolyázó, táncos és újságíró is. Vagyonát jelenleg 460 millió dollárra becsüli a Forbes.

Julia Child

Julia Child 50 éves koráig a média- és reklámiparban tevékenykedett: eleinte gépíróként, újságíróként, kutatóként dolgozott. Ekkor azonban elkészítette első szakácskönyvét, amely hatalmas sikert aratott. Főzőiskolát is nyitott, recepteket kísérletezett ki, 51 éves korától pedig saját televíziós főzőműsora is lett. Érdekesség, hogy kémként dolgozott a második világháború háború idején. Amikor 2004-ben elhunyt, 30 millió dollárra becsülték a vagyonát. Történetét a Julie&Julia című film dolgozza fel.

Stan Lee

Stan Lee 20 éves korában íróként és irodai asszisztensként kezdett dolgozni, amellyel jól keresett ugyan, de az áttörés még váratott magára. 39 évesen alkotta meg első képregényét, a Fantasztikus Négyest, amely meghozta számára a várva várt sikert. Az ezt követő években létrehozta a legendás Marvel univerzumot, melynek karakterei például a Pókember, vagy az X-Men. Amikor 2018-ban elhunyt, 50 millió dollárra becsülték a vagyonát.

Colonel Sanders 

Colonel Sanders, a Kentucky Fried Chicken (KFC) alapítója évekig kereste Amerika-szerte azt a céget, amely vállalta volna, hogy nagy mennyiségben elkészíti a csirkéjét a híres receptje alapján, több mint ezer alkalommal utasították el. Sanders végül 62 éves korában alapította meg a mára dollármilliókat érő Kentucky Fried Chicken gyorsétterem franchise-t.Előtte dolgozott biztosítási ügynökként, tűzoltóként és benzinkutasként is.

Samuel L. Jackson 

Samuel Jackson manapság Hollywood egyik legünnepeltebb sztárja, de azt kevesen tudják róla, hogy karrierje igazán csak 43 éves korában indult be, miután 1991-ben szerepet kapott Spike Lee Dzsungelláz című filmjében. Ezután élvonalbeli filmsztárrá és kulturális ikonná nőtte ki magát, számos sikerfilmben tűnt fel, főként akciófilmekben és thrillerekben. Nettó vagyonát 220 millió dollárra becsülik.