A legnézettebb saját gyártású Netflix sorozatok

Siker2021. jan. 23.Növekedés.hu

A Netflix legnézettebb eredeti sorozatai között megtalálható egy 19. században játszódó romantikus történet, egy kriminek is beillő dokumentumsorozat, egy népszerű sci-fi és egy bűnügyi drámasorozat is. A legnézettebb saját gyártású sorozat a The Witcher (Vaják), de nem sokkal marad le mögötte az idén január elején debütált Lupin, amely esetében 70 millió nézőt jósolnak a bemutatása első huszonnyolc napjában.

A Netflix saját sorozatok toplistájának áttekintése előtt érdemes figyelembe venni, hogy a Netflix minden olyan előfizetőt, aki két percet eltöltött az adott tartalom megtekintésével, már teljes értékű nézőnek számít. A cég korábban azzal érvelt, hogy nézőszámlálási módszereik hasonlóak más online videóplatformok, például a YouTube stratégiájához. Mindezt figyelembe véve, következzen az a hat saját gyártású sorozata a Netflixnek, amely a streaming platform legnagyobb dobásainak tekinthető.

6. Bridgerton (A Bridgerton család): 63 millió megtekintés

Shonda Rhimes producer első Netflix sorozata, a Bridgerton (A Bridgerton család) hatalmas népszerűségnek örvend. A közvetítő óriás számításai szerint a 19. században játszódó nyolc részes limitált sorozatot a karácsonyi bemutatója óta lassan 63 millió háztartásban nézték meg, mindezek fényében pedig valószínűleg ez lesz az ötödik legnézettebb saját gyártású sorozata a Netflixnek.

5. Tiger King (Tigrisvilág): 64 millió megtekintés

„Tiger King: Murder, Mayhem and Madness” - a nagy macskák tenyésztőiről szóló, nyolc részből álló kriminek is beillő dokumentumfilm-sorozat több mint 64 millió ember érdeklődését keltette fel. A show tavaly márciusban debütált.

4. Stranger Things 3. évad: 64 millió megtekintés

A népszerű sci-fi sorozat harmadik évadának premierje 2019 júliusában volt, a premiert követő négy hétén belül több mint 64 millió ember nézte az új évadot.

3. Money Heist (A nagy pénzrablás) 4. évad: 65 millió megtekintés 

A spanyol bűnügyi drámasorozat (Spanyolországban „La Casa de Papel” néven ismert) negyedik évada, amely a spanyol királyi pénzverde kirablását megkísérlő tolvajokról szól, a Netflixen debütált tavaly áprilisban, és a társaság szerint 65 millió háztartás nézte meg az évadot.

2. Lupin: 70 millió megtekintés

Bár idén január 8-án debütált, a legfrissebb hírek szerint a Lupin című sorozat a streaming óriás egyik legnézettebb eredeti sorozata lesz: 70 millió nézőt jósolnak a bemutatása első huszonnyolc napjában. A sorozat a világ számos országában a toplista élére került, például Franciaországban, Brazíliában, Vietnamban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is

1. The Witcher (Vaják): 76 millió megtekintés

A nyolcrészes első évad 2019 decemberében debütált a Netflixen, nem sokkal rá a részvényeseknek írt levelükben már a valaha volt legnagyobb TV-sorozatunkként emlegették a fantasy sorozatot. Legalább 76 millió háztartás legalább két percig nézte a műsort a premiert követő első négy hétben.

(via CNBC)