Bill Gates exfelesége megszólalt a válásukról

Siker2023. jan. 7.Növekedés.hu

Az amerikai filantróp elmondása szerint „hihetetlenül fájdalmas" volt a válása volt férjétől, Bill Gatestől. Mi történt az elmúlt hónapokban - erről mesélt Melinda French Gates, a világ egyik leghíresebb exfelesége.

Melinda French Gates és Bill Gates még 2021 májusában jelentették be válásukat közel 30 év házasság után. A válást 2021 augusztusában véglegesítették, de alapítványukat, a Bill & Melinda Gates Foundation-t továbbra is közösen vezetik.

A Fortune magazinnak adott interjújában French Gates nyíltan beszélt a volt férjével, Billel való "hihetetlenül fájdalmas" válásáról.

Volt néhány okom, amiért egyszerűen nem tudtam tovább abban a házasságban maradni

- mondta az 58 éves filantróp.

Az a furcsa a COVID-ban, hogy biztosította azt az privát szférát, hogy azt tegyem, amire szükségem volt.

Hozzátette:

Hihetetlenül fájdalmas, számtalan szempontból, de a privát szféra segített, hogy túljussak rajta.

Melinda French Gates

A Business Insider egy márciusi beszámolója szerint French Gates azt mondta akkor, hogy semmi konkrétum nem vezetett a váláshoz, csak végül

rájött, hogy ez nem egészséges, és nem tud bízni abban, ami köztük van.

Az egykori pár 1994-ben házasodott össze, és három közös gyermekük van - Jennifer, Rory és Phoebe, akik egyenként egyébként 10 millió dollárt örökölnek. French Gates egyszer úgy nyilatkozott, hogy a gyermekei védelme a fő szempontja.

A filantróp elárulta:

Továbbra is azzal a személlyel dolgoztam, akitől eltávolodtam, és minden egyes nap meg kellett jelennem és a legjobbat kellett kihoznom magamból. Még akkor is, ha reggel 9-kor sírva fakadtam, 10 órakor videokonferencián kellett részt vennem azzal a személlyel, akit elhagyok.

Elmondta, hogy mindig emlékeztetnie kellett magát arra, hogy az alapítvány elvárja „hogy a legjobb formáját nyújtsa". A pár 2000-ben, hat évvel azután, hogy összeházasodtak, együtt alapították a Bill & Melinda Gates Foundation-t.

Természetesen minden jót kívánok neki - nem kívánok neki rosszat

- mondta az exfeleség.

Úgy gondolom, hogy termékeny munkakapcsolatunk van, és szerintem ez így is marad.

Korábban azt is mondta, hogy élete „legmélyebb pillanata" volt, amikor úgy döntött, hogy kilép a házasságából.

French Gates most a Pivotal Ventures nevű szervezetére összpontosít, amelynek célja a nők életkörülményeinek javítása az Egyesült Államokban.

A Sunday Timesnak adott korábbi interjújában exférje,

Bill Gates az elmúlt két évet "elég drámainak" nevezte, de azt is hozzátette, hogy még a COVID-19 világjárvány és a válása ellenére is a „legfurcsább " számára az volt, hogy a gyermekei elmentek.

Válásáról és volt feleségéről azt mondta, hogy nem változtatna semmin, nem kívánja, hogy bár mással házasodott volna össze.