Jennifer Gates elmondta, milyen volt Bill Gates lányaként felnőni

Siker2020. nov. 6.Növekedés.hu

A 24 éves Jennifer Gates a világ egyik leggazdagabb családjában nőtt fel. Elismeri, hogy nagyon kiváltságos helyzetbe született, és előjogait arra használja fel, hogy segítse az embereket. Szülei inspirálták őt abban, hogy az orvosi pályát válassza.

"Hatalmas kiváltságba születtem. Az egész arról szól, hogy a lehetőségeket ki kell használni, és tanulni kell belőlük, hogy ezáltal megtaláljam azokat a dolgokat, amik iránt elhivatottságot érzek, és remélhetőleg egy kicsit jobbá teszem a világot"

- mondta a 24 éves lány a Sides Magazine-nak nemrégiben adott interjújában. 

Jennifer Gates azt tervezi, hogy kiváltságos helyzetét arra használja fel, hogy segítse az embereket az orvosi pályafutása során, esetleg gyermekorvosként vagy háziorvosként. Jennifer 2018-ban végzett a Stanford Egyetemen, humánbiológiából szerzett diplomát. Ezután egy év szünetet tartott a tanulásban, hogy lovas szenvedélyére összpontosíthasson, mielőtt elkezdené az orvosi kart. A New York-i Icahn School of Medicine at Mount Sinai orvosi egyetemre iratkozott be. Állítólag szülei, Bill és Melinda 2017-ben 5 millió dolláros házat vásároltak lányuknak az Ötödik sugárúton, a campus szomszédságában.

Jennifer szerint a szülei, akik otthon sem hagyják abba a munkát, inspirálhatták őt abban, hogy orvos legyen. Szülei megalapították a Bill & Melinda Gates Alapítványt, amelynek küldetése az emberek egészségének és életminőségének javítása,

„Úgy nőttem fel, hogy a vacsoraasztalnál a gyermekhalandóságról, gyermekbénulásról, a HIV/AIDS járványról beszélgettünk.”

Gyerekkorában az anyja egyszer rajtakapta őt, hogy egyik babájára azt mondta, hogy HIV-pozitív. Ekkor Melinda rájött, hogy ő és Bill túl sokat beszélnek a globális egészségügyről az ebédlőasztalnál.

Jennifer kiemelte, hogy szülei mindig is támogatták őt a céljai elérésében.

„Amikor fiatalabb voltam, azt mondták, csináljam azt, ami érdekel, legyen az matematika vagy természettudomány, olvasás vagy írás. Mindig úgy éreztem, hogy van egy jó alapom azáltal, hogy hisznek bennem, és hajlandók támogatni legyen szó bármilyen törekvésemről."

A szüleit úgy jellemezte, hogy

„hihetetlenül szorgalmas emberek. Nyilvánvalóan kiváltságos helyzetben vannak, de folyamatosan tanulnak és szenvedélyesen törekednek arra, hogy a világ jobb legyen.”

Jennifer szerint ez nagyon klassz, és határozottan átragadt rá szülei mentalitása. Gates alapítványa eddig több mint 50 milliárd dollárral járult hozzá a globális egészségügyhöz, a fejlesztéshez, az Egyesült Államok oktatásához és egyéb ügyekhez, köztük 335 millió dollárt adományozott a Covid-19 elleni küzdelemhez.

Bill Gates már tizenévesen a Microsoft társalapítója lett, miután otthagyta a Harvardot, 1995-ben. Legidősebb lánya születése előtti évben lett a világ leggazdagabb embere, vagyonának értéke akkor 12,9 milliárd dollár volt. Bill Gates jelenleg a világ harmadik leggazdagabb embere, nettó vagyonát 114,4 milliárd dollárra becsülik.